Smelt voor de roux de boter in een pan met dikke bodem. Laat de boter bruisen, maar voorkom dat hij bruin wordt. Roer met een garde de bloem erdoor. Giet beetje bij beetje de melk en de room bij de roux, steeds wat meer als de vorige hoeveelheid is opgenomen. Laat 2 à 3 min al roerend doorkoken tot de bloem gaar is.
Haal de pan van het vuur en roer de losgeklopte eidooiers erdoor. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de 350 g geraspte kaas erdoor.
Klop de eiwitten stijf met een mespuntje zout en spatel dit door het kaasmengsel.
Vet de soufflévormpjes goed in met boter en giet het kaasmengsel erin. De vormpjes moeten voor ¾ gevuld zijn. Snijd met een scherp mes een kruis in de bovenkant en strooi de geraspte kaas erover.
Bak de soufflés in ca 20 min midden in de voorverwarmde oven. Serveer direct!!!!!
N.B. Open nooit de ovendeur tijdens het bakken van de soufflés.
Salade en dressing
Meng voor de dressing olijfolie, citroensap en honing en maak op smaak met peper en zout.
Serveren:
Plaats het soufflébakje op een zwart langwerpig bord. Drappeer er wat toefjes veldsla omheen en druppel wat dressing over de sla.