Ga terug
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hazelnootgebakje met mokkacrème
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Gang
Dessert
Keuken
Mediterraan
Trefwoord
2015, november
Porties
12
Auteur
Menucommissie CCR
Equipment
bakpapier
Uitsteekvormen van 6 cm doorsnee.
Ingrediënten
Biscuitbodem
12
st
eieren
300
g
suiker
300
g
bloem
Mokkacrème
6
el
oploskoffie
400
g
ongezouten boter
2
st
eierdooiers
400
g
poedersuiker
300
g
blanke hazelnoten
Instructies
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Biscuitbodem
Klop met de mixer de eieren met de suiker in 10 min heel dik, romig en licht van kleur. Zeef de bloem er boven en spatel er luchtig door.
Beleg de 2 bakplaten met bakpapier en strijk het beslag op de bakplaat uit tot een laag van 1,5 cm dik.
Bak de biscuitbodem in de oven in 15 min goudbruin en gaar. Laat op een rooster afkoelen.
Mokkacrème
Los het koffiepoeder op in 3 el heet water.
Klop met de mixer de boter met de eierdooiers en poedersuiker dik, luchtig en romig. Klop druppelsgewijs de koffie erdoor.
Hazelnootgebakje
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Schud ze op een plank en hak de noten fijn.
Steek uit het biscuitlaag 24 rondjes. Schep op 12 biscuitbodems driekwart van het botermengsel.
Dek af met de andere biscuitbodems en druk aan zodat de gebakjes een egale crèmelaag hebben. Strijk overtollige mokkacrème weg.
Bestrijk de zijkanten dun met de mokkacrème. Rol de gebakjes door de hazelnoten.
Bestrijk ook de bovenkant met mokkacrème en bestrooi met hazelnoten.
Serveren:
Leg het gebakje op een bordje en serveer met een kopje koffie of thee.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Portal Moscatel DO Douro