Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Een Italiaans-Frans huwelijk, een éclair gevuld met gorgonzola
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Gang
Kaas
Keuken
Mediterraan
Trefwoord
2015, september
Porties
12
Auteur
Menucommissie CCR
Ingrediënten
Éclair
100
g
boter
150
g
bloem
gezeefd
4
st
eieren
100
g
Parmezaan geraspt.
250
ml
water
zout en peper
Vulling
300
g
gorgonzola
pittig
200
ml
slagroom
24
st
gepelde walnoten
50
g
suiker
1
spuitfles honing
Garnering
300
g
druiven.
Instructies
Bereiding :
Verhit de oven voor tot 180 °C.
Éclair
Doe 250 ml. water met de boter plus wat zout en peper in een steelpan.
Breng het geheel net aan de kook en haal van het vuur.
Doe er in een keer alle bloem bij en meng met een houten lepel.
Zet de pan weer op het vuur en roer ca. 7-8 min door, totdat het mengsel loslaat van de zijkant van de pan.
Haal de pan van het vuur en laat de massa wat afkoelen.
Klop er dan een voor een de eieren door, wacht met het volgende ei tot het vorige helemaal is opgenomen. Roer er de Parmezaan door.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of siliconenmatje.
Spuit met een spuitzak met grove mond een streep van ca. 5 cm beslag op de bakplaat, houd ruimte tussen de soezen.
Bak ze ca. 20 min. DE OVEN TUSSENTIJDS NIET OPENEN
Laat ze gedeeltelijk afkoelen met een halfopen ovendeur, daarna op een rooster.
Vulling
Klop de slagroom lobbig en meng met de gorgonzola.
Hak de walnoten grof. Smelt de suiker in een kleine koekenpan met een heel klein beetje water.
Als de suiker heel licht begint te kleuren voeg de noten dan toe en laat ze mooi karamelliseren. Pas op het mengsel wordt heel heet!
Vul met een spuitzak met gladde mond via de onderkant de soezen met het kaasmengsel.
Serveren:
Leg de éclair midden op het bord, trek met de honing een paar grote zigzaggen er overheen
Strooi de gesuikerde noten over de eclair en garneer met een trosje druiven.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Le Faite Sant Mont Blanc – Madiran