Gebruik de siliconenvormpjes en 12 langwerpige borden
Ingrediënten
Walnoten nougat
100gwalnotengepelde
145gkristalsuiker
125mlwater
3steieren
2elkristalsuiker
4elwalnotenlikeur b.v. Nocello)
1 ½tlvanille extract
300mlslagroom
Koffiesiroop
2tlinstant koffiekorrels
115gkristalsuiker
250mlwater
Garnering
125gmoccaboontjes
poedersuiker
Instructies
Walnoten nougat
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid de walnoten er in een enkele laag over uit.
Doe de 145 g suiker met 125 ml water in een steelpan, zet hem op matig vuur en roer met een metalen lepel tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel nu aan de kook en laat het zonder te roeren 10 min koken, tot het donker goudbruin van kleur is. Laat het niet verbranden, dan vuur temperen!!! Giet het mengsel heel voorzichtig op de walnoten en laat 30 min afkoelen.
Splits de eieren. Klop de eidooiers, 2 el suiker, walnotenlikeur en 1 tl van het vanille extract met een mixer tot een bleke, romige massa. Het kloppen neemt ca. 10 min in beslag. Klop in een aparte (zeer schone!) kom de eiwitten op met een klein schepje suiker tot het schuim in stevige pieken blijft staan.
Breek de walnotennougat in kleine stukjes en maal die fijn in een keukenmachine.
Klop de slagroom luchtig op. Roer de gemalen walnoten door het eidooiermengsel. Spatel dit notenmengsel voorzichtig maar grondig door de room en vervolgens ook het geklopte eiwit erdoor. Giet het mengsel in de siliconenvormpjes en zet ze tot gebruik in de vriezer.
Koffiesiroop
Maak deze koffiesiroop pas kort voor serveren! Doe de koffiekorrels en de suiker met het water in een steelpan, zet hem op matig vuur en roer tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook en laat koken tot het stroperig is. Ca. 13 min.
Serveren:
Zet de siliconenvorm met de walnoten nougat en in heet water en haal nu de bevroren turrón eruit.Leg ze op een bord, bestrooi turrón en bord met poedersuiker. Strooi hier en daar een moccaboontje en giet een beetje warme koffiesiroop over de intxaursalsa turrón. Direct uitserveren.