Stamp de gekookte aardappelen zeer fijn. Meng er de verkruimelde kaas, het gehakte ei, de worcestersaus en zout en peper door. Verdeel het mengsel in 24 porties en vorm er kleine kroketjes van 2 ½ cm lengte van. Haal de kroketjes door de bloem, het losgeklopte eiwit en het paneermeel. Zet ze 30 min. in de koelkast.
Frituur ze met 7 8 tegelijk goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
Gembersaus
Hak de gemberbolletjes fijn en doe ze met de marmelade, de wijn, het fond, de tijm en het gemberpoeder in een pan en laat alles 10 min zachtjes inkoken. Roer de crème fraîche door de saus en laat deze warm worden.
Biefstukjes
Bestrijk de biefstukjes met olie en rook ze ca 4 min. Bak de biefstukjes kort voor het opdienen één min in de boter aan iedere kant even aan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Bestrooi ze met zout en peper.
Serveren
Leg op de voorverwarmde borden een bedje van sla. Schep daar wat van de warme saus over en leg de biefstuk erop. Leg de kroketjes er als een mes en vork naast. Serveer de rest van de saus apart