50gverse gemberwortel40 g voor soep en 10 g voor dessert!!
2strode chilipepers
Soep
250gscharrelkipfilet
400mlkokosmelk
500mlkippenbouillon
1stlimoen
Garnering
1bosjekoriander
zout
Instructies
Bereiding:
Zet 12 soepkommen in de warmhoudkast.
Groenten
Was de groene asperges, snijd onderste 2 cm eraf. Snijd ze in stukjes van ca. 2 cm. Borstel de champignons schoon. Laat de bamboescheuten uitlekken. Snijd de champignons en bamboescheuten in plakjes. Dompel de tomaten 5 tellen onder in kokend water, spoel ze koud af en ontvel ze. Snijd in vieren, verwijder het zaad en snijd de tomaten in stukken. En zet apart.
Kruiden
Was de sereh, schil de gemberwortel en was de chilipepers. Snijd alles klein.
Soep
Breng de fijngesneden kruiden met de kokosmelk en de bouillon aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat het geheel ca. 20 min. trekken. Neem de kipfilet uit de soep, snijd in kleine stukjes en bewaar afgedekt in de warmhoudkast. Zeef de soep, schep de asperges, champignons, bamboescheuten en tomaten door de soep en verwarm nog ca. 8 min. op laag vuur. Pers de limoenen uit en breng de soep op smaak met zout en limoensap.
Garnering
Maak intussen de blaadjes koriander los.
Serveren:
Verdeel de kipfilet over de warme soepkommen. Schenk de hete soep in de kommen. Garneer met korianderblad en serveer.
Notities
WIJNSUGGESTIEGrüner Veltliner, Stift Kloster Neuburg, Oostenrijk