Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op het pak. Afgieten (niet spoelen) en uit laten lekken.
Garnalen
Marineer de garnalen ca. 30 min in een klein beetje olijfolie, waaraan de geperste knoflook en de fijn gesneden peper en een beetje zout is toegevoegd.
Droog de gemarineerde garnalen, haal ze door de bloem en wikkel om elke garnaal ca. 3 slierten spaghetti (een friemelwerkje!).
Verhit een flinke laag frituurolie 5 à 6 cm. in een wok tot ca. 180 °C.
Bak de garnalen in kleine porties goudbruin en houd warm.
Chilimayonaise
Klop de eidooiers, zout, peper, mosterd en citroensap door elkaar. Druppel onder voortdurend kloppen daar geleidelijk de olijfolie bij tot een dikke glanzende saus ontstaat. Voeg de chilisaus en de peterselie toe. Bewaar koud.
Serveren:
Serveer op een wit langwerpig bord.
Breng een streep rucola aan en leg daarop 5 spaghettigarnalen.
Leg aan de onderzijde een lepel met chilimayonaise.
Notities
WIJNSUGGESTIEStrozzi Vernaccia di San Gimignano–Toscane