Zet de koffie, Gebruik 250 ml voor de crème en laat 150 ml afkoelen voor de lange vingers.
Crème
Kook 250 ml koffie in tot 25 ml en laat afkoelen.
De mascarpone met de poedersuiker, de 25 ml ingekookte en afgekoelde koffie en 75 ml Tia Maria losroeren. De slagroom opkloppen en voorzichtig bij het mascarponemengsel doen tot een homogeen mengsel. Opletten dat het niet schift. Tot gebruik in spuitzakken koel wegzetten
Lange vingers
De lange vingers in stukken breken en op een plaat leggen. De Amaretto en Tia Maria met de 150 ml afgekoelde koffie mengen en gelijkmatig over de lange vingers druppelen. Zo lang mogelijk laten staan.
Garnering
Rasp de chocolade.
Serveren:
Leg onder in een wijnglas een laagje lange vingers. Dek dit af met een laagje crème. En strooi er een laagje chocoladerasp op.
Nog een keer een laagje langevingers en afsluiten met een flinke laag crème. Afwerken met de cacaopoeder en het restant van de geraspte chocolade.
Notities
WIJNSUGGESTIEJP Moscatel de Setubal, Peninsula de Setubal-Portugal