Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

 

Tiramisu met een twist

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2019, april
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • spuitzakken
  • 12 witte wijnglazen

Ingrediënten

Crème

  • 50 g gemalen koffie voor 250 + 150 ml
  • 35 g poedersuiker
  • 250 g mascarpone
  • 75 ml Tia Maria
  • 500 ml slagroom

Lange vingers

  • 200 g lange vingers
  • 50 ml Tia Maria
  • 50 ml Amaretto

Garnering

  • 150 g bittere chocolade
  • 75 g cacaopoeder

Instructies

Koffie

  • Zet de koffie, Gebruik 250 ml voor de crème en laat 150 ml afkoelen voor de lange vingers.

Crème

  • Kook 250 ml koffie in tot 25 ml en laat afkoelen.
  • De mascarpone met de poedersuiker, de 25 ml ingekookte en afgekoelde koffie en 75 ml Tia Maria losroeren. De slagroom opkloppen en voorzichtig bij het mascarponemengsel doen tot een homogeen mengsel. Opletten dat het niet schift. Tot gebruik in spuitzakken koel wegzetten

Lange vingers

  • De lange vingers in stukken breken en op een plaat leggen. De Amaretto en Tia Maria met de 150 ml afgekoelde koffie mengen en gelijkmatig over de lange vingers druppelen. Zo lang mogelijk laten staan.

Garnering

  • Rasp de chocolade.

Serveren:

  • Leg onder in een wijnglas een laagje lange vingers. Dek dit af met een laagje crème. En strooi er een laagje chocoladerasp op.
  • Nog een keer een laagje langevingers en afsluiten met een flinke laag crème. Afwerken met de cacaopoeder en het restant van de geraspte chocolade.

Notities

WIJNSUGGESTIE
JP Moscatel de Setubal, Peninsula de Setubal-Portugal