Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Met roos geparfumeerde gepocheerde perziken en honingyoghurt met kattentongen

Nog geen beoordeling
Met roos geparfumeerde gepocheerde perziken en honingyoghurt met kattentongen
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2022, september
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Perziken

 • 12 witte perziken
 • 1000 g fijne kristalsuiker
 • 6 tl rozenwater 3+3
 • 350 g Griekse yoghurt
 • 4 el honing
 • 4 el citroensap
 • 50 g gepelde pistachenootjes ongezouten

Kattentongen

 • 75 gr boter
 • 75 gr poedersuiker
 • 1/8 tl zout
 • ¼ tl vanille-extract
 • 1 st klein ei
 • 75 g bloem
 • 200 g pure chocolade
 • 50 g gepelde pistachenootjes ongezouten

Garnering

 • 2 el gedroogde rozenblaadjes

Instructies

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 180°C. Gebruik de risottoborden.

Perziken

 • Kerf een kruis in de bolle kant van de perzik en leg opzij.
 • Breng in een pan de suiker met 3 tl rozenwater en 2 liter water op laag vuur aan de kook tot de suiker is opgelost. Leg de perziken erin en laat ze in 3-4 min net gaar worden. Schep de perziken met een schuimspaan in een ondiepe schaal. Laat het pocheervocht in de pan achter. Laat de perziken iets afkoelen, ontvel ze en doe de velletjes in het pocheervocht. Draai het vuur middelhoog en laat de vloeistof in 6-8 min tot de helft inkoken tot hij stroperig is. Zeef de siroop en gooi de velletjes weg. Giet de warme siroop over de perziken en laat afkoelen. Roer in een kom de yoghurt met honing, citroensap en overgebleven 3 tl rozenwater door elkaar. Roer er voor een vloeibare saus ½ el pocheervocht door.
 • Hak de pistachenootjes fijn. Verwijder de velletjes. Rooster de pistachenootjes even in een droge koekenpan. De helft als garnering op de yoghurt met honing en de andere helft voor op de chocola van de kattentongen.

Kattentongen

 • Doe de boter, poedersuiker, zout en vanille-extract in een kom en mix dit. Voeg het ei toe en klop dit door elkaar. Spatel er als laatste de bloem doorheen. Doe het deeg in een spuitzak met een gladde mond met een diameter van ca 9 mm. Spuit het deeg in strookjes van ongeveer 8 cm lengte op een met bakpapier beklede bakplaat. Totaal ca 25 koekjes. Zorg voor voldoende tussenruimtewant de koekjes lopen wat uit. Bak ze in ca 10 min tot de randjes goudbruin zijn. Het midden blijft nog wat lichter. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Doop de helft van de koekjes in de verwarmde chocolade en strooi de pistachenootjes over de nog warme chocolade.

Serveren:

 • Leg in het risottobord een bedje van honingyoghurt en plaats de perzik erop. Bestrooi het geheel met de pistachenootjes en de rozenblaadjes. Garneer met de kattentongen.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Saussignac Petite Vendance, Frankrijk