Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Italiaanse gevulde mosselen met ciabatta en kruidenboter

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangTussengerecht
Trefwoord2018, maart
Porties12
AuteurMenucommisie CCR

Equipment

  • Spaanse schaaltjes (vuurvast)

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 2000 g mosselen ca 100
  • 250 ml witte wijn

Vulling

  • 6 tenen knoflook
  • 30 g peterselie
  • 1 st sjalotje
  • 12 st zongedroogde tomaatjes op olie
  • 50 g pecorino raspen (25 +25)
  • 100 g panko
  • peper zout
  • 500 g boter

Garnering

  • 1 st ciabattabrood
  • 12 toefjes peterselie

Instructies

Mosselen

  • Was de mosselen in koud water en verwijder de schelpen die kapot zijn.
  • Breng de wijn aan de kook op hoog vuur. Voeg de mosselen toe en kook ze ca 5 min tot alle schelpen open zijn. Tussentijds de pan 2 à 3 keer schudden.
  • Afgieten en laten afkoelen. Zoek ca 8 mooie mosselen per persoon uit en zet ze apart.
  • Kies 12 mooie dubbele mosselen uit om straks als bestek te gebruiken.

Vulling

  • Hak peterselie, sjalot en zontomaatjes samen tot een zeer fijn mengsel. Rasp 25 g pecorino, pers de knoflook en meng nu alles in een kom met ca 450 g boter en de panko. Maak op smaak met zout en peper.
  • Vul de halve schelpen (ca 8 per persoon) met een mossel en een schepje vulling. Leg de gevulde mosselschelpen in de vuurvaste Spaanse schaaltjes. Verdeel de rest van de vulling over de schaaltjes en strooi de geraspte pecorino erover.
  • Laat ze net voor het opdienen gratineren onder de salamandergrill tot ze goudbruin zijn.

Serveren:

  • Zet de vuurvaste schaaltjes op een bord, garneer met een toefje peterselie en leg er 2 sneden ciabatta naast. Geef als bestek een lege dubbele mossel.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Figurão Alvarinho, Portugal-Minho