Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Komkommercrèmesoep met kalfsgehaktballetjes

Nog geen beoordeling
Komkommercrèmesoep met kalfsgehaktballetjes
Recept afdrukken
GangSoep
Trefwoord2023, april
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Soep

 • 3 st komkommers grote
 • 30 g boter
 • 30 g bloem
 • 1200 ml kalfsbouillon
 • 125 ml slagroom

Soepballetjes

 • 250 g kalfsgehakt
 • zout en peper

Instructies

Bereiding:

 • Zet 12 soepkommen in de warmhoudkast.

Soep

 • De komkommers goed wassen en in de lengte doorsnijden en de zaadlijsten met een lepel verwijderen. Met een pomme parisienneboortje (parelboortje) 72 of meer bolletjes (met groene schil) uit het vruchtvlees steken. De rest van de schil met een dunschiller verwijderen en de komkommers raspen.
 • Maak met boter en bloem een roux en roer hier geleidelijk de bouillon, room en vervolgens geraspte komkommer door. De soep ca. 5 min zachtjes door laten koken, zeven en op smaak brengen met peper en zout.

Soepballetjes

 • Meng het kalfsgehakt met zout en peper. Rol met vochtige handen kleine balletjes. Op hoog vuur in anti aanbakpan (zonder boter) de balletjes bakken, zodat ze een mooie donkerbruine kleur krijgen. Houdt ze warm.

Serveren:

 • De warme soep over de soepkommen verdelen en de soepballetjes, komkommerbolletjes toevoegen en direct serveren.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Serre da Estrela Albariño Rias Baixas, Galicië-Spanje