Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Courgettesoep met yoghurtroom

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenMediterraan
Trefwoord2016, september
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 1 tn knoflook
  • 2 st sjalotten
  • 750 g courgettes
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 st citroen sap en rasp
  • ½ tl gedroogde chilipeper
  • zout

Yoghurtroom

  • 100 ml slagroom
  • 3 el Griekse yoghurt
  • ½ tl gemalen komijn

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 leeuwenkop-kopjes in de warmhoudkast.
  • Pel de sjalotten en snijd ze in stukjes. Maak een teen knoflook schoon. Verwarm in een soeppan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook.
  • Spoel de courgettes goed af en steek er 36 bolletjes uit. Zet water op en laat aan de kook komen. Blancheer kort de courgettebolletjes.
  • Schil de overgebleven courgettes, snijd in stukjes en doe dit in de pan met de gefruite sjalotten en knoflook. Roer goed door elkaar.
  • Voeg de bouillon toe en laat aan de kook komen. Zet het deksel op de pan en kook alles in 20 min gaar. Pureer de soep met de staafmixer.
  • Rasp de schil van de citroen en gebruik voor de garnering en pers de vrucht uit.
  • Breng de soep op smaak met enkele druppels citroensap, zout en chilipeper.

Yoghurtroom

  • Klop de slagroom stijf. Roer de yoghurt los en schep de room en komijn luchtig door de yoghurt.

Serveren:

  • Schep de soep in het kopje en schep in het midden een lepel van de yoghurtroom en strooi de geraspte citroenschil erover. Leg er vervolgens drie courgette bolletjes in de soep.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Vallée Blanche Viognier, Frankrijk Lanquedoc