Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Gemberasperges met frambozen en sinaasappelijs

Nog geen beoordeling
Asperges, asperges en asperges
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenBelgië, Frans, Hollands
Trefwoord2023, mei
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • slagroomspuitzak met kartelmondstuk

Ingrediënten

Gemberasperges

  • 12 st witte asperges AA 16-20 mm
  • 10 g gemberwortel zie soep
  • 2 st limoenen
  • 200 g suiker 100 +100
  • 300 g verse frambozen

Sinaasappelijs

  • 3 st biologische sinaasappels
  • 600 ml melk
  • 180 g suiker
  • 8 st eidooiers
  • 3 el sinaasappellikeur

Garnering

  • 4 tl gedopte pistachenoten
  • 125 ml slagroom
  • ½ bos munt
  • 1 el suiker

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 dessertbordjes klaar.

Gemberasperges

  • Schil de asperges en snijd de uiteinden er af. Snijd de stengels schuin in stukjes van ca 2 cm. Schil de gemberwortel en rasp hem fijn. Pers de limoenen uit. Breng het limoensap met 100 g suiker en geraspte gember aan de kook en pocheer de asperges hierin afgedekt gedurende ca.18 min. Schep de asperges uit de pan en laat het kookvocht inkoken tot het stroperig is. Voeg de asperges en frambozen toe en laat alles afkoelen.

Sinaasappelijs

  • Boen voor het ijs de sinaasappels met heet water af en droog ze af. Schil met een dunschiller de schil dun af en pers de vruchten uit. Breng het sap met de schilletjes en 180 g suiker aan de kook. Voeg de melk toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook. Scheid de eieren Roer de eidooiers los. Roer het sinaasappel-melkmengsel geleidelijk door de eidooiers.
  • Voeg de likeur toe en zeef het mengsel. Plaats het mengsel afgedekt in de koelkast. Doe het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van.

Garnering

  • Hak de pistachenoten fijn. Klop de slagroom met de suiker stijf en doe het mengsel in de spuitzak. Maak toefjes van de muntblaadjes.

Serveren:

  • Strooi de gehakte pistachenootjes op de dessertborden. Schep bolletjes ijs op de pistaches en naast het ijs 1 el asperge-frambozenmengsel. Maak het geheel compleet met een mooie toef slagroom en de muntblaadjes.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Torres Floralis Moscatel Oro, Penedès- Spanje