Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Parmezaanmandjes met avocadosalade en garnaal

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangAmuse
KeukenItaliaans
Trefwoord2022, maart
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

 • 2 frisdrankglazen of aluminium bakjes met een cirkelvormige bodem van ca. 5 cm
 • gekleurde papieren servetten

Ingrediënten

Parmezaanmandjes

 • 300 g Parmezaanse kaas

Avocadosalade

 • 300 g gemengde sla
 • 120 g geroosterde ongezouten amandelen
 • 3 st avocado’s rijp
 • 1 st bio-citroen

Garnalen

 • 24 st rauwe gepelde middelgrote garnalen
 • 2 tn knoflook

Instructies

Parmezaanmandjes

 • Let op: Eén mandje per persoon. De mandjes worden per 2 gemaakt tot de gewenste hoeveelheid.
 • Rasp de Parmezaanse kaas. Leg een vel bakpapier in een grote koekenpan. Leg 2 hoopjes geraspte Parmezaanse kaas van ca. 25 g. elk op flinke afstand van elkaar op het bakpapier. Verspreid de kaas met de achterkant van een lepel in cirkels van ca. 12 cm. doorsnede. Verwarm de pan en laat de kaas smelten. Haal het bakpapier met de gesmolten kaascirkels voorzichtig uit de pan en laat ietsje afkoelen. Haal de warme, nog zachte kaascirkels voorzichtig met een groot pannenkoekmes van het bakpapier en hang deze elk over de bodem van een omgekeerd glas of aluminium bakje met een diameter van ca. 5 cm. Strijk de buitenranden van de nog warme kaascirkels voorzichtig met een stukje keukenpapier langs het glas naar beneden, zodat een omgekeerd mandje ontstaat. Laat de Parmezaanmandjes afkoelen tot ze volledig gestold zijn, til ze dan voorzichtig van de glazen en zet opzij. Herhaal dit alles tot je voldoende mandjes hebt.

Avocadosalade

 • Snijd de sla in dunne reepjes. Snijd de geroosterde amandelen in stukjes. Rasp de citroenschil en snijd daarna de citroen door en pers uit. Snijd de avocado’s in tweeën en haal de pit eruit. Haal het vruchtvlees met een lepel zoveel mogelijk heel uit de avocadohelften en besprenkel met citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de avocadohelften in dunne plakjes.. Meng de sla-, amandel- en avocadoreepjes voorzichtig door elkaar. Voeg wat zout, citroenrasp en een paar druppels citroensap (naar smaak) toe.

Garnalen

 • Verwijder zo nodig de darmkanaaltjes uit de garnalen. Snijd de knoflookteentjes heel fijn of pers ze uit met een knoflookpersje. Bak de garnalen direct voor het uitserveren in wat olijfolie één min per kant op hoog vuur, voeg bij het keren de knoflook toe. Haal de garnalen uit de pan en zet apart.

Serveren:

 • Zet 12 kleine bordjes neer en leg op elk daarvan een gekleurd papieren servetje. Vul de Parmezaanbakjes met een schepje avocadosalade. Leg er twee garnalen bovenop en besprenkel met enkele druppels extra vergine olijfolie. Zet midden op de bordjes en serveer.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Tenuta Saint Antonio Soave Fontana