Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Geroosterde paprikasoep met slagroomtoef en zeezoutwafel

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, januari
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Paprikasoep

  • 5 st rode paprika’s
  • 1200 ml groentenbouillon
  • 1 st rode peper klein
  • peper en zout
  • 6 st plastic broodzakjes

Slagroom

  • 200 ml slagroom

Zeezoutwafel

  • 3 st eieren eiwit
  • 80 g bloem
  • 1 st sinaasappel sap en rasp
  • 40 g roomboter
  • 4 tl fleur de sel
  • zwarte gemalen peper
  • 1 snufje cayennepeper

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm kopjes voor in de warmhoudkast.

Paprikasoep

  • Gril de paprika’s ca 25 min in de voorverwarmde oven. Stop ze daarna in een plastic broodzakje en laat ze ca 10 min in afkoelen. Haal dan de schil er af en de pitjes er uit. Snijd de paprika’s klein.
  • Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd in kleine stukjes.
  • Voeg de reepjes paprika en de fijngesneden rode peper toe aan de bouillon en laat dit ca. 10 min pruttelen. Pureer het geheel met de staafmixer. Maak op smaak met zout en peper.

Slagroom

  • Klop de slagroom net niet stijf.

Zeezoutwafel

  • Verwarm de oven voor op 185°C . Smelt de boter en laat afkoelen.
  • Klop het eiwit los in een kom. Voeg de bloem strooiend toe al mengend met een garde. Voeg 40 ml sinaasappelsap en de sinaasappelrasp (van halve sinaasappel) toe en roer door elkaar.
  • Spatel er de boter door. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen. Leg bakpapier op de bakplaat. Strijk met een lepel of paletmes 12 lange banen beslag van ca. 10 cm op bakpapier.
  • Bestrooi licht met cayennepeper en wat fleur de sel. Bak in 10-12 min krokant in de oven.

Serveren:

  • Verdeel de warme soep over de 12 kopjes. De slagroom voorzichtig boven op de soep scheppen. Leg de wafel op het gevulde soepkopje.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Domaine Mas-Bahourat Merlot, Frankrijk-Lanquedoc