Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

 

Luchtig geitenkaastaartje met gemberroom

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangKaas
KeukenMediterraan
Trefwoord2015, maart
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 8 st eieren
  • 350 g verse geitenkaas
  • 6 el suiker
  • 250 ml slagroom
  • 6 st gemberbolletjes
  • 1 el gembersiroop
  • 12 takjes munt
  • Siliconevormpjes van ca. 8 cm
  • boter om in te vetten + bloem

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.

Geitenkaastaartje

  • Vet 12 siliconenvormpjes van ca. 8 cm. in met een weinig boter en bestuif met wat bloem.
  • Splits de eieren. Klop het eiwit met een handmixer of in het bekken van de Kitchenaid stijf.
  • Doe de geitenkaas en de suiker in een andere kom en klop ze met een garde tot ze goed gemengd zijn. Voeg één voor één de eidooiers toe en klop goed tot een romig mengsel.
  • Vouw het geklopte eiwit met een pannenlikker voorzichtig door het kaasdooier mengsel
  • Meng niet te veel.
  • Schep het beslag in de vormpjes en bak de taartjes 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gerezen zijn en stevig aanvoelen.
  • Laat ze 10 min. afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Laat verder afkoelen.

Gemberroom

  • Hak de gember heel fijn en klop de slagroom stijf en meng met de gember en de siroop.

Serveren

  • Spuit een spiegel van room op een bord en leg in het midden het kaastaartje.
  • Versier met een takje munt.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Domaine bassac muscat moelleux