Cuisine Culinair Rijnmond

Cuisine Culinair Rijnmond

PASSIE VOOR KOKEN

Menu
  • Home
  • Maand menu’s
  • Bestellijst/barbon
  • Kook agenda
  • Zoeken
Menu

Ceviche van heilbot met gember en chilipeper

Geplaatst op door beheerder

Ceviche van heilbot met gember en chilipeper

5 van 1 beoordeling
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2019, februari
Servings12
AuthorMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 400 g heilbotfilet rauw en sushikwaliteit
  • 2 st rode ui
  • 5 st limoenen
  • 1 ½ teen knoflook
  • 5 cm verse gemberwortel
  • 1 st lange groene chilipeper
  • 4 takjes koriander

Garnering:

  • 1 bakje kiemsla
  • 6 sneetjes casinobrood

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 bordjes klaar.
  • Wikkel de heilbot in plasticfolie en leg de vis 20 min. in de vriezer.
  • Snijd de rode uien in dunne ringen en week de uiringen 10 min. in koud water. Giet ze af en dep ze droog met keukenpapier.
  • Pers de limoenen uit (ca.150 ml sap), rasp de helft van de geschilde gemberwortel, wrijf de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Hak de koriander fijn.
  • Klop in een kom limoensap, knoflook, gember, chilipeper en koriander met zout en peper op smaak door elkaar.
  • Pak de bevroren vis uit en snijd in flinterdunne plakjes.

Garnering:

  • Rooster 6 sneetjes casinobrood goudbruin, snijd de korst er af en snijd iedere plak diagonaal door.

Serveren:

  • Kwast wat limoendressing over het bordje en schik de visplakjes op de bordjes. Sprenkel de limoendressing over de vis en laat nu ca. 10 min rusten.
  • Verdeel de uien er overheen. Garneer met de kiemsla en een driehoekje casinobrood.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Denis Marchais Viognier, Lanquedoc-Frankrijk

1 gedachte over “Ceviche van heilbot met gember en chilipeper”

  1. Kristin Dekkers schreef:
    om 19:03

    5 sterren
    Heerlijk gerecht. Wij vonden het goed om limoensap en gember een uur te laten intrekken; dat is waarschijnlijk langer dan in het recept bedoeld was. Er staat geen tijdsduur in genoemd.

Reacties zijn gesloten.

5 from 1 vote

Maand Menu

Kook Agenda

10 nov Brigade 14
10 nov Brigade 3
11 nov Brigade 10
11 nov Brigade 8
12 nov Brigade 2
13 nov Brigade 7
14 nov Brigade 16

De vereniging

  • Organisatie
  • Kledingvoorschrift
  • Instructies
  • Chefs examen
(c) 2025 Cuisine Culinaire Rijnmond

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.