Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

 

Zoete pannenkoek met geitenkaas en peer

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert, Kaas
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, november
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • koekenpan van ca 12 cm

Ingrediënten

Siroop

  • 6 st stevige handperen
  • 140 g suiker
  • 3 el honing
  • 400 ml water
  • 25 ml Poire Williams eau de vie

Pannenkoek

  • 200 g bloem
  • 1 el suiker
  • 3 st eieren
  • 350 ml volle melk
  • zout
  • 100 g boter om te bakken

Vulling

  • 400 g jonge geitenkaas
  • 50 g geschaafde amandelen

Instructies

Siroop

  • Schil de peren en snijd ze in kwarten.
  • Doe de suiker, Poire Williams en het water in een kleine pan en breng aan de kook.
  • Voeg de peren toe en pocheer ze op laag vuur in ca. 10 min. Schep vervolgens de peren uit de siroop leg op een bord en houd apart. Roer de honing door de verkregen siroop en laat zachtjes inkoken tot er nog ca 1 kopje siroop over is.

Pannenkoek

  • Maak een pannenkoekbeslag van de bloem, suiker, eieren, melk en zout.
  • Bak er minstens 12 dunne pannenkoekjes van in een pannetje van ca 12 cm.

Vulling

  • Prak de helft van de gepocheerde peren door de geitenkaas. Snijd de andere helft in mooie blokjes voor garnering. Rooster de amandelen in een koekenpan
  • Verdeel het peer-geitenkaasmengsel in een dikke streep over 12 pannenkoekjes en rol op.
  • En snijd de ongelijke uiteinden schuin af.

Serveren:

  • Leg de rol op een langwerpig bord garneer met de blokjes peer en geroosterde amandelen
  • Giet er op het laatste moment de hete siroop zigzaggend overheen.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Bolla Chardonnay,Veneto-Italië