Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Met kaascrème gevulde knolselderijrolletjes met zuurdesemcroutons en snippers Iberico ham

Nog geen beoordeling
Met kaascrème gevulde knolselderijrolletjes met zuurdesemcroutons en snippers Iberico ham
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenFrans
Trefwoord2023, september
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

 • vershoudfolie

Ingrediënten

Knolselderijrolletjes

 • 1000 g knolselderij ca 1 knol
 • 150 ml room
 • 150 ml melk
 • 100 ml water

Kaascrème

 • 200 g Comté kaas
 • verse nootmuskaat

Snippers van gedroogde Iberico ham

 • 8 plakjes Iberico ham

Zuurdesemcroutons

 • 3 sneden zuurdesembrood
 • 50 ml olijfolie

Bieslookolie

 • 120 g bieslook
 • 480 ml zonnebloemolie
 • zout peper en nootmuskaat

Instructies

Knolselderijrolletjes

 • Schil de knolselderij. Snijd aan alle 4 zijden het ronde weg, zodat je een langwerpig blok ter breedte van de mandoline overhoudt. Snijd 36 dunne even grote plakjes (3 p.p.) Gebruik hiervoor de mandoline op de dunste stand (ca 1 mm) Snijd het restant van de knol in blokjes(gebruik bij de kaascrème). Gaar de dunne plakken kort in het mengsel van de room, melk en water. De plakken mogen nog een beetje bite behouden. Giet de plakjes af, maar vang het kookvocht op. Zet de plakjes even afgedekt met vershoudfolie apart.

Kaascrème

 • Gaar in het overgebleven kookvocht de knolselderijblokjes. Hak daarna dit mengsel in de blender tot een dikke, gladde crème (eventueel inkoken). Rasp de Comté kaas. Verwarm de crème en schep de geraspte kaas door de crème zodat deze kan smelten. Breng goed op smaak met (witte) peper, zout en vers geraspte nootmuskaat. Schep de crème in een spuitzak bewaar deze op kamertemperatuur.

Bieslookolie

 • Doe de bieslook in een blender. Schenk hier de zonnebloemolie bij. Pureer de bieslook en olie tot dit mooi egaal groen is, dit duurt ca. 5 min. Leg keukenpapier in een zeef en giet hier de olie op. Laat rustig uitlekken. Doe de olie in een spuitflesje.

Snippers van gedroogde Iberico ham

 • Bedek een bord met velletjes keukenpapier. Verspreid hierop de plakjes ham en dek af met keukenpapier het bord en zet het bord 1 tot 1½ min in de magnetron op 950 W. Het knispert, maal. Haal het bord, als de ham knapperig is, uit de magnetron en laat deze afkoelen. En hak daarna de gedroogde Iberico ham in kleine stukken.

Zuurdesemcroutons

 • Snijd het zuurdesembrood in blokjes van gelijke grootte ca. 1½ cm. Besprenkel de broodblokjes ruim met olijfolie . Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de broodblokjes goudbruin tot mooie croutons. Schudt tijdens het bakken de blokjes regelmatig om. Laat de croutons uitlekken en afkoelen op een bord met keukenpapier.

Serveren:

 • Maak een spiegeltje van bieslookolie op het bord (ca 7 cm). Rol 3 plakken knolselderij op tot een luchtig rolletje Snijd een kant van het rolletje recht af .Spuit in het rolletje de kaascrème .Zet de gevulde rolletjes rechtop in het spiegeltje op het bord. Werk het geheel af met de snippers gedroogde Iberico ham en de zuurdesem croutons. Dit gerecht moet lauwwarm worden geserveerd.

Notities

WIJNSUGGESTIE
La Tordera Prosecco Frizzante, Veneto-Italië