Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Champagne-ijs parfait met amandelkrul

Nog geen beoordeling
Champagne-ijs parfait met amandelkrul
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2013, mei
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Champagne ijs

  • 12 st eidooiers
  • 320 g suiker 200+120
  • 1200 ml room
  • 200 ml Champagne Brut

Amandelkrul

  • 20 g bloem
  • 100 g amandelmeel
  • 125 g poedersuiker
  • zout
  • 40 g boter
  • 3 st eiwitten
  • 50 g amandelschaafsel

Garnering

  • 2 doosjes frambozen
  • 12 blaadjes munt
  • poedersuiker

Instructies

Champagne ijs

  • Breng 200 gram suiker met 60 ml water aan de kook en laat de suiker smelten Klop in een kom de 12 eidooiers romig. Voeg al kloppend de hete suikersiroop toe aan de romig geklopte eidooiers en blijf kloppen tot het geheel luchtig en koud is.
  • Klop de room met 120 gram suiker bijna stijf en spatel dit door de eidooiermassa. Voeg nu al spatelend de champagne toe.
  • Draai tot ijs in de machine.

Amandelkrul

  • Doe in een kom 100 g amandelmeel, 125 g poedersuiker, 20 g bloem en een snufje zout. Meng dit met een garde dooreen. Smelt de 40 g boter en klop de 3 eiwitten los en voeg boter en eiwit toe aan het amandelmeel en poedersuiker. Roer met een garde tot een glad beslag is verkregen. Laat 40 min rusten.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C
  • Beleg een bakplaat met bakpapier en schep met een lepel een hoopje beslag en smeer dit met de bolle kant van de lepel uit tot een rondje van 8 cm. Houd tussen de rondjes voldoende ruimte want het beslag kan uitlopen. Bestrooi de rondjes beslag met amandelschaafsel en bak ze in 14 min gaar. De buitenrand moet licht bruin worden en de binnenkant wit. Krul de koekjes direct nadat zij uit de oven komen rond een fles.

Serveren:

  • Serveer het ijs in bolletjes met een amandelkrul en wat frambozen en een blaadje munt. Maak af met wat poedersuiker.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Duc de Foix cava semi seco