Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

 

Paddenstoelentaartje (waar een kwarteltje over vloog)

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
Trefwoord2019, januari
Porties12
AuteurMenucommisie CCR

Ingrediënten

Deeg

  • 150 g boter 100 +50
  • 230 g bloem
  • 120 g Parmezaanse kaas 70+50
  • 4 el water

Vulling

  • 50 g funghi porcini gedroogde paddenstoelen
  • 200 ml water heet
  • 250 g kastanjechampignons
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 250 g rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 100 g boter 75 +25
  • 200 g gerookte kip stukje
  • ½ st citroen sap
  • 6 takjes peterselie
  • 12 st kwarteleitjes
  • fleur de sel peper

Garnering

  • 50 g gemende sla

Instructies

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 200°C .

Deeg

  • Rasp de Parmezaanse kaas. Zeef de bloem en snijd 100 g boter in blokjes. Kneed met de vingertoppen de boter door de bloem, daarna 70 g Parmezaanse kaas en voeg zoveel water tot het een samenhangend deeg is. Of gebruik de keukenmachine met deeghaken. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat ca. 30 min. rusten in de koeling.

Vulling

  • Week de funghi porcini in 200 ml heet water ca. 30 min. Snijd ondertussen de gerookte kip, uien en knoflook fijn. Wrijf de kastanjechampignons en de gemengde paddenstoelen schoon en snijd ze fijn. Pers de citroen en hak de peterselie fijn. Knijp het vocht uit de gedroogde paddenstoelen en snijd ze fijn. Verhit 75 g boter in een grote koekenpan voeg fijngesneden uien en knoflook toe en laat ca. 15 min. zachtjes fruiten. Voeg dan alle paddenstoelen en de rest van de boter toe en laat bakken tot de champignons hun vocht afgeven en voeg het citroensap en de fijngehakte peterselie toe. Draai het vuur wat hoger en laat het vocht inkoken en voeg de gesneden kip toe. Maak op smaak met grof gemalen peper en fleur de sel.

Vervolg deeg

  • Vet een siliconen vorm voor 12 muffins in met boter. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 3 mm. Steek er 12 rondjes uit en bekleed hiermee de muffinvormpjes. Prik gaatjes in de bodem en bak ze 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en knapperig is. Neem de siliconevormpjes uit de oven en schakel de oventemperatuur terug naar 180 °C. Verdeel de vulling over de muffinvormpjes en maak een kuiltje in het midden. Breek een kwarteleitje in een kommetje en laat het ei in het kuiltje glijden. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Zet de vormpjes 12 à 15 min. terug in de oven tot de eiwitten zijn gestold.

Serveren:

  • Leg op een rond bordje een plukje sla en zet daar het paddenstoelentaartje op.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Caillou Sauvignon Blanc, Pays du Comte Tolosan- Frankrijk