Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Knoflook-erwtensoep met cashewcrème

Nog geen beoordeling
Knoflook-erwtensoep met cashewcrème
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenMediterraan
Trefwoord2024, januari
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Groentebouillon

 • 4 st preien schoongemaakt, in vieren
 • 1 st knolselderij
 • 2 st witte uien
 • 1 bol knoflook
 • 4 st winterwortel
 • 15 g tijm
 • 15 g peterselie
 • 15 g rozemarijn
 • 7 g zout
 • 4 st kruidnagels
 • 4 st laurierblad
 • 8 st peperkorrels gekneusd
 • 1250 ml water

Erwtensoep

 • 400 g bevroren erwten
 • 30 g ongebrande cashewnoten
 • 2 st middelgrote witte ui
 • 6 teen knoflook

Cashewcrème

 • 300 g ongebrande cashewnoten
 • 1 st limoen

Garnering

 • 1 st Spaanse rode peper
 • 2 tl grof gemalen zwarte peper
 • 50 g bevroren erwten
 • olijfolie om te bakken
 • grof zeezout (grof gemalen) zwarte peper

Instructies

Bereiding:

 • Zet de risottoborden in de warmhoudkast.

Groentebouillon

 • Maak de groenten schoon (behalve de uien!) en snijd ze grof,. Bak deze in een grote pan op hoog vuur in olijfolie kort aan. Steek een kruidnagel in elke halve ui voeg deze toe aan de groenten, evenals alle kruiden en het zout. Giet er ruim 1250 ml water overheen en breng aan de kook. Laat tenminste 30 min zachtjes trekken. Schep het schuim dat komt bovendrijven weg met een schuimspaan. Let er ook op dat de bouillon niet te veel inkookt. Zeef voor gebruik de vaste bestanddelen uit de bouillon.

Erwtensoep

 • Snijd de uien grof en pel de knoflook. Neem een sauspan. Voeg olijfolie, gepelde knoflook toe en bak deze goudbruin. Voeg de grof gesneden ui en cashewnoten toe en bak deze 2-3 min op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de groene bevroren erwten, zout en gemalen zwarte peper toe en meng of roer het 1 min, voeg dan groentebouillon toe en kook het 7-8 min tot de erwten zacht worden. Haal van het vuur en laat het een beetje afkoelen. Mix met de staafmixer tot een gladde en romige textuur.

Cashewcrème

 • Week de cashewnoten gedurende 50 min in heet water op laag vuur, giet het vocht af. Voeg aan de noten met schoon water 3 tl olijfolie en sap van ½ limoen toe en meng het vervolgens in de blender tot een gladde romige crème.

Garnering

 • Snijd de rode peper in ringetjes.

Serveren:

 • Verwarm de soep opnieuw tot tegen kook aan. Schep de soep in risottoborden en garneer met grof gemalen zwarte peper en fijn gesneden rode peper ringetjes en enkele ontdooide erwten. Voeg een lepeltje cashewcrème en een snuf grof zeezout toe aan ieder bord.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Von der Leyen Riesling Kabinett, Moezel-Duitsland