Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Coquilles met doperwtjes, pancetta en croutons

Nog geen beoordeling
Coquilles met doperwtjes, pancetta en croutons
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2022, september
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Pancetta

  • 10 plakken pancetta

Coquilles

  • 24 st coquilles
  • 40 g boter

Croutons

  • 2 tenen knoflook
  • 5 sneden casinowitbrood oud
  • 1 st biocitroen
  • 1 bosje bladpeterselie 4 el + 1 el voor doperwten

Doperwten

  • 350 ml kippenbouillon
  • 500 g doperwten diepvries
  • 2 el crème fraîche
  • 100 ml olijfolie 6+6 el
  • zout en peper

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet 12 borden in de warmhoudkast.

Pancetta

  • Leg de pancetta plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca.10 min goudbruin in de 180 °C oven. Laat de pancetta iets afkoelen en breek dan in stukken.

Croutons

  • Snijd de korstjes van de sneetjes brood en snij de sneetjes in kleine blokjes.
  • Hak de knoflook tenen fijn. Hak de peterselie fijn tot ca 4 el. Rasp de citroen en pers de rest uit. Verhit ca. 6 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de broodblokjes en de gehakte knoflook in de koekenpan en bak in ca. 4 min goudbruin. Roer er de citroenrasp en ca. 2 el citroensap en de peterselie door heen. Neem de pan van het vuur en zet opzij.

Doperwten

  • Breng de kippenbouillon aan de kook en kook hierin de doperwten in ca. 3 min gaar. Giet af en bewaar de bouillon. Doe de doperwten met wat zout en peper in een keukenmachine en maal fijn. Voeg zoveel bouillon toe dat het een grove puree is. Voeg de crème fraîche en wat fijngesneden bladpeterselie toe, mix en dek de puree af en houdt warm.

Coquilles

  • Verhit de boter en 6 el olijfolie in een koekenpan en bak de coquilles ca 30 sec per zijde goudbruin. Ze mogen in de kern nog enigszins rauw zijn.

Serveren:

  • Maak op de voorverwarmde borden een bedje van doperwtenpuree en leg coquilles erop. Garneer met de gebroken pancetta en gebakken croutons.

Notities

WIJNSUGGESTIE
South Bank Sauvignon Blanc, Nieuw Zeeland