Tonijncarpaccio met krokante kappertjesdressing
Tonijncarpaccio met krokante kappertjesdressing
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g haricots verts
Tonijncarpaccio
- 100 g rucola
- 500 g verse tonijn
- 100 ml citroenolijfolie
Dressing
- 150 ml olijfolie
- 4 el gezouten kappertjes goed afgespoeld
- 1 st citroen rasp
- ½ st limoen sap
- 4 el grof gehakte takjes dille
- zwarte peper versgemalen
Instructies
Haricots verts
- Blancheer de bonen in gezouten water beetgaar en spoel onder koud water af en laat ze uitlekken.
Dressing
- Verhit voor de dressing een koekenpan op half hoog vuur. Doe olie, de goed afgespoelde kappertjes en citroenrasp in de pan en bak 4 min tot alles krokant is. Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte dille, limoensap en peper toe. Laat afkoelen.
Serveren:
- Verdeel de rucola en bonen over de borden en besprenkel met de citroenolie. Snij de tonijn met de snijmachine in dunne plakjes en verdeel over de bordjes. Nappeer de dressing over het geheel en serveer direct.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Quincy Domaine de la Commanderie