Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Pimientos rellenos – Gevulde paprika’s

Nog geen beoordeling
Pimientos rellenos – Gevulde paprika’s
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenSpaans
Trefwoord2022, juli
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • bakpapier

Ingrediënten

Gevulde paprika’s

  • 36 st pimientos del piquillo glazen pot ( zoete pepers /paprika van ca. 7 cm)
  • 90 g boter
  • ½ st rode ui
  • ½ st venkelknol
  • 4 tl venkelloof
  • 3 tenen knoflook
  • 90 g bloem
  • 2 el sherry-medium dry
  • 250 ml volle melk
  • 450 g tonijn in olijfolie
  • 70 g oude Manchego kaas
  • witte peper en zout
  • olijfolie om in te frituren
  • wat extra bloem om te paneren

Bierbeslag

  • 125 g bloem
  • 1 tl zout
  • cayennepeper
  • 300 ml Spaans bier of ander blond pils op kamertemperatuur

Garnering

  • 3 st citroenen

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 kleine bordjes in de warmhoudkast.

Gevulde paprika’s

  • Laat de pimientos goed uitlekken en dep ze droog en zet opzij om verder te drogen.
  • Verhit de boter in een steelpan op laag tot matig vuur. Snijd de ½ ui en de ½ venkelknol zeer fijn en doe deze in de steelpan en laat ze onder af en toe roeren 15 min opstaan tot ze heel zacht zijn. Hak de knoflooktenen fijn en roer erdoor. Doe nu de bloem erbij en laat het mengsel al roerend 2 min bakken. Voeg nu geleidelijk de sherry toe en roer goed door.
  • Neem de pan van het vuur en klop beetje bij beetje de helft van de melk door het mengsel zet de pan terug op het vuur en klop nu de rest van de melk erdoor. Blijf ongeveer 5 min roeren of tot het mengsel glad en flink dik is en van de rand van de pan begint los te komen.
  • Laat de tonijn even uitlekken en prak de tonijn fijn en doe deze nu bij het mengsel en breng op smaak met peper en zout. Laat alles nu afkoelen tot kamertemperatuur, dek het dan af en zet nog ½ uur in de koelkast. Snijd het venkelloof fijn en rasp de Manchego kaas.
  • Roer nu het gehakte venkelloof en de geraspte Manchego kaas door en meng alles goed.
  • Vul de pimientos met het tonijnmengsel en druk de vulling voorzichtig tot in alle hoekjes aan, maar zonder dat de pimientos openbarsten.
  • Vul de frituurpan of grote zware steelpan voor 1/3 met olie en verhit die tot 180 ℃, of tot een blokje brood dat je in de olie gooit in 15 sec bruin is.

Bierbeslag

  • Doe de bloem, zout en flinke snuf cayennepeper in een kom en klop er geleidelijk het bier door, zodat je een glad beslag krijgt.
  • Haal de pimientons even door de bloem, doop ze in het beslag en laat overtollig beslag eraf lekken. Frituur ze , met 4 of 5 tegelijk, ca 3 min.

Garnering

  • Snijd de citroenen in 12 partjes

Serveren:

  • Scheur 12 vierkanten bakpapier en leg deze op de bordjes, hierop de pimientos en een partje citroen.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Siete Pecados, Monterrei-Spanje