Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Gevulde courgetterolletjes

Nog geen beoordeling
Gevulde courgetterolletjes
Recept afdrukken
GangAmuse
KeukenMediterraan
Trefwoord2013, maart
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

 • 4 st kleine courgettes schoongemaakt
 • 500 g ricotta
 • 1 st sap van citroen
 • olijfolie extra vierge
 • handvol basilicumblaadjes gehakt
 • 50 g pijnboompitten geroosterd
 • balsamicosiroop
 • zeezout
 • zwarte peper

Instructies

 • Schaaf de courgettes in de lengte met een dunschiller of mandoline. Er kunnen ongeveer 40 linten uit. Snij voldoende voor 2 stuks per persoon. Leg de courgetterepen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Breng ze op smaak met zeezout en verse zwarte peper en koel ze 20 min. Meng de ricotta met het citroensap, de extra vierge olijfolie, zeezout en verse zwarte peper naar smaak. Schep de basilicum en de pijnboompitten erdoor.

Serveren:

 • Rol de courgetterolletjes op met ca 2 à 3 cm doorsnee en vul ze met het ricottamengsel. Rijg de courgette-cannelloni aan een satéprikker. Leg op elk bord 2 prikkers en maal er wat zwarte peper over. Besprenkel met wat olijfolie en balsamicosiroop en serveer.

Deze amuse kan goed gecombineerd worden met de heilbotlolly met wasabimayo !

  Notities

  WIJNSUGGESTIE
  Quincy Domaine de la Commander