Ingrediënten
- 4 st kleine courgettes schoongemaakt
- 500 g ricotta
- 1 st sap van citroen
- olijfolie extra vierge
- handvol basilicumblaadjes gehakt
- 50 g pijnboompitten geroosterd
- balsamicosiroop
- zeezout
- zwarte peper
Instructies
- Schaaf de courgettes in de lengte met een dunschiller of mandoline. Er kunnen ongeveer 40 linten uit. Snij voldoende voor 2 stuks per persoon. Leg de courgetterepen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Breng ze op smaak met zeezout en verse zwarte peper en koel ze 20 min. Meng de ricotta met het citroensap, de extra vierge olijfolie, zeezout en verse zwarte peper naar smaak. Schep de basilicum en de pijnboompitten erdoor.
Serveren:
- Rol de courgetterolletjes op met ca 2 à 3 cm doorsnee en vul ze met het ricottamengsel. Rijg de courgette-cannelloni aan een satéprikker. Leg op elk bord 2 prikkers en maal er wat zwarte peper over. Besprenkel met wat olijfolie en balsamicosiroop en serveer.
Deze amuse kan goed gecombineerd worden met de heilbotlolly met wasabimayo !
Notities
WIJNSUGGESTIE
Quincy Domaine de la Commander