Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Zuurkoolpannenkoekjes met foie gras en druiven

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangHoofdgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2016, oktober
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Zuurkoolpannenkoekjes

  • 750 g zuurkool
  • 500 g aardappelen kruimige
  • st ui
  • 3 st eieren
  • 5 el bloem
  • peper zout
  • ganzenvet

Druiven

  • 1 tros pitloze blauwe druiven
  • 1 el suiker
  • Foie gras
  • 800 g eendenlever rauw
  • bloem

Garnering

  • 12 takjes peterselie

Instructies

Bereiding:

  • Zet grote borden in de warmhoudkast.

Zuurkoolpannenkoekjes

  • Knijp de zuurkool krachtig uit en trek hem uit elkaar in een grote kom. Schil de aardappelen, was ze en rasp ze fijn boven de zuurkool in de kom.
  • Pel de ui, rasp hem en meng hem door de zuurkool. Meng het geheel goed met de eieren en de bloem. Breng goed op smaak met peper en zout. Verdeel de massa in 12 porties.
  • Verhit ganzenvet in 2 flinke koekenpannen en bak 12 zuurkoolpannenkoekjes goudbruin aan elke kant op een middelhoog vuur en houd ze warm.

Druiven

  • Bak de gehalveerde druiven, strooi er wat suiker over om licht te laten karamelliseren. Houd warm.

Foie gras

  • Snijd de eendenlever in 12 plakken, meng bloem met peper en zout en wentel de eendenleverplakken er door.
  • Bak ze op het laatste moment in een hete koekenpan met antiaanbaklaag snel om en om bruin (niet te lang anders smelt de lever).

Garnering

  • Hak de peterselie fijn.

Serveren:

  • Leg de zuurkoolpannenkoekjes in het midden van het bord, leg daarop het stukje foie gras en garneer met de druiven.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Catarina Bacalhõa Branco, Portugal-Azeitão