Makreeltartaar met korianderdressing en knoflookchips
Ingrediënten
Makreeltartaar
- 600 g makreelfilet zonder huid rauw en zeer vers
- 3 st sjalotten
- zout en peper
- 1 ½ el olijfolie
Korianderdressing
- 4 el sesamolie
- 2 tl sesamzaad
- 2 tl korianderzaad
- 2 el sojasaus
- 6 takjes verse koriander
Knoflookchips
- 10 tn knoflook
- 100 ml olijfolie
- zout en peper
Garnering
- 100 g veldsla
- keukenpapier
- ringvorm
Instructies
Makreeltartaar
- Pel en snipper de sjalotten.
- Hak de makreelfilet grof. Meng de sjalotten door de makreel en breng op smaak met olijfolie, zout en peper en proef!
Korianderdressing
- Plet het korianderzaad in de vijzel.
- Verhit de sesamolie in een pan en bak er ca. 2 min het sesamzaad en het korianderzaad in.
- Neem van het vuur en roer er de sojasaus doorheen.
- Pluk de korianderblaadjes van de takjes en hak ze grof.
- Meng de gehakte koriander door de afgekoelde dressing. Proef de dressing op smaak.
Knoflookchips
- Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.
- Verhit de olie in een wok en frituur er de knoflookplakjes goudbruin in.(Pas op voor verbranden, knoflook wordt dan bitter).
- Schep de knoflookchips uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi met wat zout.
Garnering
- Was de veldsla en ontdoe ze van de steeltjes en laat goed uitlekken.
Serveren:
- Maak in een ringvorm taartjes van de makreeltartaar en plaats in het midden van het bord
- Verdeel de veldsla over de borden en druppel er de korianderdressing overheen. Maak af met de knoflookchips.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Pikes white mullet
Aromatische geur van zest, citrus en tropisch fruit. Frisse smaak, levendig, mineraal en veel tropisch fruit.