Lasagne van Kernhem met dadels, walnoten, olijven en rode uiencompote
Equipment
- stekertjes van 4cm Ø
Ingrediënten
Lasagne van Kernhem
- ½ st Kernhemkaasje ca 500 g
- 100 g zwarte olijven zonder pit geen Griekse
- 150 g dadels pit er uit
- 85 g walnoten
- 100 g pistachenoten gepeld
- bieslook
Compote
- 400 g rode uien
- 80 g suiker
- 200 ml port
Garnering
- olijven restant van de lasagne
- bieslook
Instructies
Compote
- De uien pellen en fijnsnijden. Vervolgens met de suiker en de port ca. 60 min op een zacht vuurtje konfijten. Regelmatig doorroeren. Laten afkoelen.
Lasagne van Kernhem
- Kernhem in dunne plakken snijden (op snijmachine) en per persoon met een uitstekertje van 4 cm Ø 4 rondjes uit de plakjes steken. Tip: koel de kaas goed, eventueel even in de vriezer om goed op de machine te kunnen snijden).
- Houd 12 olijven apart voor de garnering en hak de rest fijn in de keukenmachine of met de hand.
- Zo ook met de dadels en de walnoten (het is belangrijk om dit apart te doen anders krijg je een ondefinieerbare massa). Daarna de gehakte ingrediënten door elkaar mengen.
- Maak met de Kernhemplakken en de olijvenpasta de taartjes door ze laag voor laag (3 à 4 laagjes, zo dun mogelijk) op te bouwen in de steker (zachtjes aanduwen).
- Maal de pistachenoten fijn in de keukenmachine en rol de taartjes hier met de zijkant door. Bewaar de rest voor de garnering.
Serveren:
- Plaats de lasagne van Kernhem op een rond bord en versier met een olijf en wat bieslook. Leg de compote ernaast en laat het restant pistache als sneeuw op het bordje vallen
Notities
WIJNSUGGESTIE
Jordan Mellifera Noble Riesling, Zuid-Afrika - Stellenbosch