Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Rode bieten met mierikswortelroom

Nog geen beoordeling
Rode bieten met mierikswortelroom
Recept afdrukken
GangTussengerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2013, juni
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Rode bietenpuree

  • 250 ml appelsap
  • 125 g fijne tafelsuiker
  • 600 g gekookte rode bieten
  • peper zout
  • 1 st citroen paar druppels sap

Mierikswortelroom

  • 250 ml slagroom
  • 2 à 3 el mierikswortel uit potje b.v. Kühne

Lente uitjes

  • 1 bosje lente ui

Instructies

Rode bietenpuree

  • Kook het appelsap en de suiker in tot stroop. De bietjes heel fijn pureren en samenvoegen met de stroop en nu nog even doorkoken. Vocht moet verdampt zijn. Het moet een vrij stevig geheel worden. Breng op smaak met peper en zout en een paar druppels citroensap. Vul een spuitzak met deze bietenpuree. Zet in de koeling om af te koelen.

Mierikswortelroom

  • Slagroom stijf kloppen en de mierikswortel toevoegen. Proef het mengsel. De mierikswortel moet goed te proeven zijn, maar je hoeft er geen tranen van in je ogen te krijgen. Voeg desnoods nog wat mierikswortel toe. Vul een spuitzak met de mierikswortelroom en leg in de koeling.

Lente uitjes

  • De lente uitjes in dunne ringen snijden

Serveren:

  • Gebruik champagneglazen Knip een puntje van de 2 spuitzakken om de champagneglazen zorgvuldig te kunnen vullen.
  • Doe onderin een laagje rood, dan een laagje wit en daarop de fijngesneden lente uitjes. Dit is een secuur werkje, want rood en wit mogen niet door elkaar lopen. Serveer met een lange ijslepel.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Chremisa Blauer Zweigelt