Pepermuntparfait van crème de menthe en chocoladesaus
Equipment
- aluminium timbaaltjes
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 5 st eierdooiers
- 2 eiwitten
- 30 g honing
- 30 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 30 ml pepermuntlikeur
- 4 druppels pepermuntolie
- 40 g suiker
- 400 ml room
- 1 st chocoladereep 40 g rasp
- snufje zout
Crème de menthesaus
- 200 ml melk
- 4 st eierdooiers
- 60 g suiker
- 150 ml crème de menthe
Chocoladesaus
- 100 dl water
- 200 g pure chocolade drops 70 % cacao
- 100 g suiker
- 200 ml room
Garnering
- 1 st chocoladereep 40 g rasp
Instructies
Bereiding:
- Zet 12 grote borden koud.
- Klop de 5 eierdooiers met de honing, suiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer er de pepermuntlikeur en de pepermuntolie door. Sla het eiwit met de suiker en zout stijf tot deze piekt. Sla de room stijf. Spatel voorzichtig het eiwit en de room door de eierdooierpepermuntmassa. Schep er de chocoladerasp door. Stort de massa in soufflévormpjes en laat ze invriezen.
Crème de menthesaus
- Laat de melk, de eierdooiers en de suiker au bain-marie binden. Klop daarna de saus koud en voeg de crème de menthe toe.
Chocoladesaus
- Laat het water met de chocolade drops en de suiker zachtjes trekken. Voeg de room toe en laat afkoelen.
Serveren:
- Laat op de gekoelde borden de menthesaus en de chocolade saus mooi tegen elkaar aan lopen. Haal de parfait uit de vormpjes en zet de parfait in het midden van het bord.
- Garneer het bord met de chocoladerasp.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Orange River Cape Ruby, Northern Cape- Zuid Afrika