Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Mango-kokos nagerecht

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2016, mei
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Cake

  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2 st eieren
  • 5 g bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 40 ml cointreau
  • 80 g ananasjam eventueel abrikozenjam

Mango-kokosvla

  • 8 st eierdooiers
  • 65 g fijne kristalsuiker
  • 40 g bloem
  • 530 ml kokosmelk
  • 2 st vanillestokje
  • 300 ml slagroom
  • 2 st rijpe mango
  • 40 ml cointreau

Mascarponemengsel

  • 100 ml slagroom
  • 5 st citroenblaadjes
  • 200 g mascarpone
  • 30 g poedersuiker

Garnering

  • 50 g geraspte kokos

Instructies

Cake

  • Verwarm de oven voor op 165 °C.
  • Meng met een mixer de boter en de suiker tot een romige massa. Klop één voor één de eieren erdoor. Zeef de bloem, samen met het bakpoeder en het snufje zout. Spatel dit door het eiermengsel. Schep het beslag in een met boter en met bloem bestrooide cakevorm (18 cm). Bak de cake 60 min in de voorverwarmde oven. Prik er met een scherp mes in. Als het mes er schoon uitkomt is de cake gaar. Stort de cake op een rooster en laat de cakevorm nog 30 min om de cake zitten. Dit zorgt ervoor dat de cake extra sappig wordt. Snijd de cake in blokjes van een halve centimeter en sprenkel er 40 ml cointreau over en schep er de in wat lepels water opgeloste jam doorheen.

Mango -kokosvla

  • Klop de eierdooiers en de suiker tot een dikke bleke massa. Zeef de bloem en spatel die door de eidooiermassa. Breng de kokosmelk met de in de lengte doorgesneden vanillestokjes tot net aan de kook en voeg dit goed roerend toe aan de eidooiermassa. Giet dit vervolgens terug in de pan en verwarm au bain marie, zeer goed roerend met een garde, tot de eidooiers gaan
  • binden (72 °C). Leg een vel plasticfolie op de vla en laat afkoelen.
  • Klop 300 ml room lobbig en vouw dit door de afgekoelde kokosvla. Dek weer af en zet terug in de koelkast.
  • Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van een halve centimeter. Sprenkel er 40 ml cointreau over en laat intrekken.

Mascarponemengsel

  • Verwarm 100 ml slagroom met de citroenblaadjes en laat vervolgens afkoelen.
  • Zeef de citroenblaadjes uit de room. Voeg mascarpone en poedersuiker toe en klop tot zachte pieken.

Serveren:

  • Verdeel de cake en de mango over 12 coupes. Schep hierop de kokosvla en vervolgens een toef mascarponemengsel plus wat gedroogde kokos.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Torres San Valentin Parellada Semi Dulce, Spanje Penedes
Heldere, lichtgele wijn met verleidelijke aroma's van verse rijpe
druiven en andere fruitsoorten (rijpe bananen, kweepeer) en bloemen
(acacia met hints van rozen en rozemarijn). Weelderig en lichtzoet