Italiaanse chocolade truffels
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 175 g pure chocolade
- 2 el amandellikeur Amaretto
- 40 g ongezouten boter
- 4 el poedersuiker
- 50 g amandelen fijn gehakt
- 50 g chocolade geraspt
- 24 st papieren bonbonvormpjes
- 12 st papieren kantkleedjes
- 12 kleine glaasjes met Amaretto
Instructies
Bereiding:
- Smelt de chocolade met de likeur boven een pan heet water(au bain-marie).
- Voeg de boter toe en blijf roeren tot hij gesmolten is.
- Voeg de poedersuiker en de amandelen toe.
- Zet het mengsel op een koele plaats tot het stevig genoeg is om er 24 balletjes van te rollen.
- Doe de geraspte chocola op een bord en rol de truffels erdoor tot ze helemaal bedekt zijn.
- Doe de truffels in een papieren bonbonvorm en zet ze koel.
Serveren:
- Uitserveren op een klein schoteltje met papieren kantkleedje met een kleine sterke espresso.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Piedra Luengo PX Sherry, Spanje-Jerez de la Frontera