Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Italiaanse chocolade truffels

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangFriandises
KeukenMediterraan
Trefwoordoktober
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediƫnten

Ingrediƫnten:

  • 175 g pure chocolade
  • 2 el amandellikeur Amaretto
  • 40 g ongezouten boter
  • 4 el poedersuiker
  • 50 g amandelen fijn gehakt
  • 50 g chocolade geraspt
  • 24 st papieren bonbonvormpjes
  • 12 st papieren kantkleedjes
  • 12 kleine glaasjes met Amaretto

Instructies

Bereiding:

  • Smelt de chocolade met de likeur boven een pan heet water(au bain-marie).
  • Voeg de boter toe en blijf roeren tot hij gesmolten is.
  • Voeg de poedersuiker en de amandelen toe.
  • Zet het mengsel op een koele plaats tot het stevig genoeg is om er 24 balletjes van te rollen.
  • Doe de geraspte chocola op een bord en rol de truffels erdoor tot ze helemaal bedekt zijn.
  • Doe de truffels in een papieren bonbonvorm en zet ze koel.

Serveren:

  • Uitserveren op een klein schoteltje met papieren kantkleedje met een kleine sterke espresso.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Piedra Luengo PX Sherry, Spanje-Jerez de la Frontera