Een Italiaans-Frans huwelijk, een éclair gevuld met gorgonzola
Ingrediënten
Éclair
- 100 g boter
- 150 g bloem gezeefd
- 4 st eieren
- 100 g Parmezaan geraspt.
- 250 ml water
- zout en peper
Vulling
- 300 g gorgonzola pittig
- 200 ml slagroom
- 24 st gepelde walnoten
- 50 g suiker
- 1 spuitfles honing
Garnering
- 300 g druiven.
Instructies
Bereiding :
- Verhit de oven voor tot 180 °C.
Éclair
- Doe 250 ml. water met de boter plus wat zout en peper in een steelpan.
- Breng het geheel net aan de kook en haal van het vuur.
- Doe er in een keer alle bloem bij en meng met een houten lepel.
- Zet de pan weer op het vuur en roer ca. 7-8 min door, totdat het mengsel loslaat van de zijkant van de pan.
- Haal de pan van het vuur en laat de massa wat afkoelen.
- Klop er dan een voor een de eieren door, wacht met het volgende ei tot het vorige helemaal is opgenomen. Roer er de Parmezaan door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier of siliconenmatje.
- Spuit met een spuitzak met grove mond een streep van ca. 5 cm beslag op de bakplaat, houd ruimte tussen de soezen.
- Bak ze ca. 20 min. DE OVEN TUSSENTIJDS NIET OPENEN
- Laat ze gedeeltelijk afkoelen met een halfopen ovendeur, daarna op een rooster.
Vulling
- Klop de slagroom lobbig en meng met de gorgonzola.
- Hak de walnoten grof. Smelt de suiker in een kleine koekenpan met een heel klein beetje water.
- Als de suiker heel licht begint te kleuren voeg de noten dan toe en laat ze mooi karamelliseren. Pas op het mengsel wordt heel heet!
- Vul met een spuitzak met gladde mond via de onderkant de soezen met het kaasmengsel.
Serveren:
- Leg de éclair midden op het bord, trek met de honing een paar grote zigzaggen er overheen
- Strooi de gesuikerde noten over de eclair en garneer met een trosje druiven.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Le Faite Sant Mont Blanc – Madiran