Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Zakje met een soepje van paddenstoelen en crostini

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2016, oktober
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Paddenstoelenzakje

  • 12 plakjes prosciutto
  • 1000 g stevige wilde paddenstoelen
  • 12 blaadjes laurier
  • 12 blaadjes salie
  • 12 takjes tijm
  • 12 takjes rozemarijn
  • 12 el Noilly Prat
  • olijfolie extra vierge
  • fleur de sel
  • zwarte peper uit de molen
  • 12 vellen bakpapier van 30 x30 cm.
  • keukentouw
  • 1 st ei

Crostini

  • 12 sneetjes stokbrood schuin gesneden
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 30 g Parmezaanse kaas geraspt

Paddenstoelensoepje

  • 50 g boter
  • 1 st ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 g kastanje champignons
  • 800 ml kippenbouillon
  • 200 ml slagroom
  • truffelolie

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 C° voor het paddenstoelenzakje en 180 C° voor de crostini. Zet 12 kleine witte kommetjes in de warmhoudkast.

Paddenstoelenzakje

  • Maak 12 bosjes kruiden van laurier, salie, tijm en rozemarijn. Bind ze met een (keuken) touwtje bij elkaar.
  • Reinig de paddenstoelen.
  • Leg op elk vel bakpapier (30 x 30) een plakje prosciutto 1/12 van de padenstoelen, het bundeltje kruiden, peper, fleur de sel en sprenkel er wat olijfolie over.
  • Kwast de randen in met losgeklopt ei en vouw het papier tot een soort enveloppe. Vouw de randjes 2 of 3 x dubbel en druk goed aan, maar voordat je de laatste kant dichtvouwt druppel nog wat Noilly Prat in het pakketje.
  • Leg ze naast elkaar op de bakplaat en bak ze 15 à 20 min in de oven van 200 C° tot ze mooi bol staan .

Crostini

  • Leg de sneetjes brood op een bakplaat en wrijf ze in met knoflook. Bestrijk ze met olie en strooi er de geraspte Parmezaan over zet ze ca. 10 min. in de oven.

Paddenstoelensoepje

  • Reinig de paddenstoelen en snijd ze klein evenals de ui en de knoflook.
  • Zet een pan met 50 g boter op half hoog vuur.
  • Smoor de ui en de knoflook tot ze glazig zijn en voeg de paddenstoelen toe. Smoor ze in 6-7 min gaar.
  • Giet de kippenbouillon erbij en breng tegen de kook aan en laat ca 20 min zachtjes trekken.
  • Klop de slagroom lobbig.
  • Pureer de soep glad en roer er de lobbige slagroom door.
  • Maak op smaak met peper, zout en een druppeltje truffelolie.

Serveren:

  • Gebruik langwerpige witte bordjes.
  • Plaats daar het kommetje soep, de crostini en het pakketje op.
  • Decoreer eventueel met wat restjes van de kruiden.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Eymann Spätburgunder,Duitsland-Rheinland Pfalz