Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Zeewolffilet met geroosterde paprikasaus kappertjes en olijven

Nog geen beoordeling
Zeewolffilet met geroosterde paprikasaus kappertjes en olijven
Recept afdrukken
GangTussengerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2022, september
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Paprikasaus

 • 8 st puntpaprika’s
 • 4 el kappertjes
 • 6 el zonnebloemolie
 • 20 st zwarte olijven zonder pit
 • 1 st limoen

Zeewolffilet

 • 12 st zeewolffilets ca 100 g zonder vel
 • 2 el bloem
 • 75 g boter

Aubergines en courgettes

 • 2 st aubergines
 • 2 st courgettes
 • 3 el olijfolie
 • peper en zout

Instructies

Bereiding:

 • Zet 12 kleine borden in de warmhoudkast. Verwarm de oven voor op 230°C.

Paprikasaus

 • Laat de kappertjes goed drogen op een stuk keukenpapier. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Is de olie heet, schep dan de kappertjes in een zeefje en frituur de kappertjes in ca 30 sec tot de bloemetjes weer openstaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Was de paprika’s en snijd ze in vieren. Haal de kern eruit en verwijder de pitjes. Leg de paprika’s met de buitenkant naar boven op een rooster of vuurvaste schaal. Zet de paprika’s 10 min in de voorverwarmde oven totdat de buitenkant zwart begint te worden. Haal de paprika’s uit de oven en trek de velletjes eraf. Pureer de paprika’s in een keukenmachine. Schep de puree in een sauspan. Roer de kappertjes en olijven erdoor en verhit. Breng op smaak met peper en zout en limoensap.

Aubergines en courgettes

 • Snijd de aubergines en courgettes in plakken. Kwast de aubergine en courgettes plakken in met olijfolie. Grill de aubergines en courgettes in een grillpan met 2 el olijfolie. Peper en zout na het grillen de groenten.

Zeewolffilet

 • Verhit de boter in twee middelgrote koekenpannen. Bestrooi de zeewolffilet met zout, peper en wat bloem. Bak de filet licht bruin en gaar in ca 2-3 min (afhankelijk van de dikte van de filet stukjes).

Serveren:

 • Leg de zeewolffilet op de voorverwarmde borden. Leg er een plak gegrilde aubergine en courgette naast en schep de lauwwarme saus over de zeewolffilet. En serveer.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Bogle Vineyards Chardonnay, Californië, USA