Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Mini pavlova’s met pittige ananas

Nog geen beoordeling
Mini pavlova’s met pittige ananas
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenFrans, Mediterraan
Trefwoord2023, februari
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Meringues

 • 8 st eieren
 • 400 g fijne kristalsuiker
 • 4 tl maïzena
 • 2 tl witte wijnazijn

Pittige ananas

 • 200 g boter
 • 60 g fijne lichte rietsuiker
 • 1 st ananas
 • 1 snufje chilivlokken

Slagroom

 • 500 ml slagroom
 • 4 el poedersuiker
 • 1 st bio limoen

Instructies

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 190°C. Neem bij voorkeur de oven bij de bar, omdat die beter te regelen is.

Meringues

 • Scheid de dooiers van de eiwitten. Doe de eiwitten met de suiker in een kom en zet de kom op een pan met zachtjes kokend water. Klop alles 6-8 min met een garde tot de suiker is opgelost. Giet het eiwit mengsel in de kom van een keukenmachine en klop het tot een dik en glanzend schuim. Zeef de maïzena en schep met een metalen lepel de maïzena en azijn door het eiwitschuim. Neem een bakplaat groot genoeg voor 12 bollen en bekleed die met bakpapier en leg 12 bollen schuim op de bakplaat, maak in het midden van de bolletjes een kuiltje en zet de bakplaat ca. 5 min in de oven. Verlaag daarna de temperatuur tot 110°C voor 50 min. Draai de oven uit met de bakplaat erin en zet de deur op een kier om langzaam (ca 40 min) af te laten koelen.

Pittige ananas

 • Smelt de boter in een koekenpan met de rietsuiker op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Verwijder de schil van de ananas en snijd de ananas in blokjes van ca 3 cm. Doe de blokjes ananas in de pan en schep ca 8-10 min de ananas om en om tot de ananas gaar wordt en de saus gaat binden. Voeg de chilivlokken toe, neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

Slagroom

 • Rasp de bio limoen en pers de limoen uit. Klop de slagroom met de poedersuiker tot er zachte pieken ontstaan en klop de limoenrasp erdoor. Voeg het citroensap naar smaak toe.

Serveren:

 • Zet de meringues op 12 dessert bordjes en schep wat roommengsel en pittige ananas in het kuiltje van de meringues.

Notities

WIJNSUGGESTIE