Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Gebakken zeeduivel met hazelnoten

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangTussengerecht
Trefwoord2016, oktober
Porties12
AuteurMenucommisie CCR

Ingrediënten

Zeeduivel

  • 1000 g zeeduivelfilets
  • 4 st sinaasappels
  • 2 st venkelknollen

Hazelnootmengsel

  • 1 bos bieslook
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g panko
  • olijfolie
  • peper zout

Dressing

  • hazelnootolie
  • balsamico
  • 24 toefjes veldsla

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 C°. Verwarm 12 langwerpige witte bordjes voor in de warmhoudkast.

Zeeduivel

  • Snijd de venkel in dunne plakjes (gebruik eventueel de snijmachine).
  • Rasp (bijv. met zesteur) 2 sinaasappels en pers ze vervolgens uit. ( bewaar rasp voor het hazelnootmengsel)
  • Schil 2 sinaasappels onder het witte vlies (boven een kom om het sap op te vangen) en snijd met een scherp mesje de partjes sinaasappel tussen de vliezen uit. Snijd de partjes in blokjes.
  • Schik de plakken venkel en de sinaasappelblokjes in een ingevette ovenschaal en
  • plaats de vis er boven op. Voeg zout en peper toe en besprenkel alles met sinaasappelsap

Hazelnotenmengsel

  • Ontvlies de hazelnoten zo nodig en hak ze grof.
  • Hak knip of snijd de bieslook fijn.
  • Vermeng 1/3 van de bieslook met de geraspte sinaasappelschil, hazelnoten, panko, zout en peper en voeg zoveel olijfolie toe tot een gelijkmatige massa ontstaat. Spreid dit hazelnootmengsel over de vis.
  • Bak de vis 30 a 35 min.in de voorverwarmde oven tot de vis gaar en de bovenlaag goudbruin is.

Dressing

  • Maak een klein beetje milde dressing van de hazelnotenolie en de balsamico
  • Haal de veldsla er snel door heen.

Serveren

  • Snijd de vis in 12 mooie stukken en leg deze op het midden van het langwerpige bord.
  • Steek links en rechts een toef sla in de vis en decoreer het bord verder met de gehakte bieslook.

Notities

WIJNSUGGESTIE
La Vilette Chardonnay, Frankrijk-Lanquedoc