Tompouce met truffelcrème en gerookte eend
Tompouce met truffelcrème en gerookte eend
Recept afdrukken
Ingrediënten
Tompouce
- 6 plak roomboterbladerdeeg diepvries, 12x12 cm
- 100 g gerookte eendenborstfilet gesneden
- 25 g kleine zonnebloem pitten
- 1 st ei eidooier
Truffelcrème
- 250 g mascarpone
- 125 g zure room
- 5 ml truffelolie
- 5 tl truffeltapenade
Garnering
- 120 g rucola
- ½ st citroen
- olijfolie extra vierge
- 12 st kerstomaat
- peper en zout
Instructies
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190°C. Gebruik de langwerpige bordjes.
Garnering
- Was de ruccola en verwijder eventuele ongerechtigheden. Leg wat rucola apart om straks op de truffelcrème te leggen
Tompouce
- Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 strookjes van ca 3 cm. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg ze op met bakpapier beklede bakplaat. Beleg opnieuw met een vel bakpapier en leg een bakplaat op het bovenste bakpapier. (door het bladerdeeg te bedekken met extra bakpapier en een bakplaat worden de bladerdeegplakjes ultradun). Bak ze 10 min in de oven. Verwijder de bovenste bakplaat en het bakpapier, wrijf de bladerdeegplakjes in met de eidooier en strooi op 12 van de plakjes grof gehakte zonnebloempitjes in het vochtige eigeel. bak ze opnieuw 10 min in de oven of tot de plakjes bladerdeeg goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.
Truffelcrème
- Schraap de zeste van de gewassen citroen Klop de mascarpone op met de zure room en de truffelolie en voeg truffeltapenade en citroen zeste toe. Kruid met snufje peper en zout. Doe de crème in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
Serveren:
- Leg een plakje gebakken bladerdeeg op de langwerpige bordjes
- Opbouw van de tompouce; 1. leg een bladerdeeg plakje zonder pitjes op een bordje, 2 bedek een bladerdeeg met een blaadje rucola, 3.leg hierop de dungesneden eend, 4.Spuit hierop een flinke streep truffelcrème in de lengte, 5. Plaats als afsluiting het bladerdeeg plakje met zonnepitten op de truffel crème en druk voorzicht licht aan.
- Besprenkel kort voor uitserveren de rest van de rucola met citroensap, olijfolie, peper en zout voor de garnering. Sprenkel enkele druppels truffelolie rond de tompouce en garneer met wat fijn gesneden rucola en een in 4en gesneden kerstomaatjes en serveer meteen!
Notities
WIJNSUGGESTIE
Barón de Ley Rosado de Lagrima, Rioja Spanje