Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Stracciatelli alla Romana con bastoncini di pasta sfoglia con formaggio

Nog geen beoordeling
Italiaanse soep met ei met kaasstengels
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenItaliaans
Trefwoord2023, juli
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

 • bakpapier

Ingrediënten

Kaasstengels

 • 3 plakjes roomboterbladerdeeg 12x12 cm Koopmans
 • 100 g Pecorino
 • 20 g Italiaanse kruidenmix mix van verse tijm, rozemarijn, salie en oregano

Soep

 • 1500 ml kippenbouillon concentraat, let op verdunningsfactor
 • 3 st sjalotjes
 • 3 tn knoflook
 • 2 st eieren
 • 2 st Roma tomaten middelgroot

Garnering

 • ½ bos bladpeterselie
 • 75 g Parmezaanse kaas

Instructies

Bereiding:

 • Zet 12 soepkommen in de warmhoudkast. Oven voorverwarmen op 200 °C (of 180 °C hete lucht). Bakplaat bekleden met bakpapier.

Kaasstengels

 • Hak de Italiaanse kruiden zeer fijn. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Laat het bladerdeeg licht ontdooien. Snijd het bladerdeeg in 24 repen van 12 x 4 cm. Leg deze op de bakplaat met voldoende tussenruimte. Maak de bladerdeeg repen met wat druppels water iets vochtig aan de bovenkant en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Rasp de kaas en strooi royaal over de bladerdeeg repen. Bak in de oven gedurende 20-25 min. Leg wat aluminiumfolie losjes over de bladerdeegrepen als de bovenkant te donker dreigt te worden. Haal uit de oven zodra ze gaar zijn en leg op een rekje om af te koelen, zodat de onderkant droog wordt.

Garnering

 • Haal de blaadjes van de peterselie en snijd zeer fijn tot ca. 12 g. Rasp de Parmezaanse kaas.

Soep

 • Snipper de sjalotjes, ontvel de tomaten en snijd deze in kleine stukjes. Fruit de sjalot even aan in een soeppan met wat olijfolie. Pers de knoflook uit met een knoflookpers en voeg toe, evenals de tomaat. Laat even kort meebakken en voeg dan de bouillon toe. Breng aan de kook. Kluts de eieren in een kommetje. Zodra de soep kookt, zet je het vuur uit.
 • Kort voor het opdienen: Giet de geklutste eieren in de soep en roer met een vork door, zodat mooie sliertjes ontstaan. Proef en voeg zo nodig wat zout toe ( soep niet meer opwarmen nadat geklutst ei is toegevoegd!).

Serveren:

 • Schep de soep in de soepkommen direct na toevoegen ei en zet deze op de schotel. Strooi peterselie en Parmezaanse kaas over de soep. Leg twee bladerdeegstengels op de rand van de schotel. Serveer meteen uit, zodat de soep nog goed warm is.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Ramon Roqueta Macabeo/Chardonnay Catalunya-Spanje