Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Doperwtenroomsoep met pistou en kaaskrullen met spek

Nog geen beoordeling
Doperwtenroomsoep met pistou en kaaskrullen met spek
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenMediterraan
Trefwoord2023, oktober
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • Huishoudfolie
  • bakpapier

Ingrediënten

  • Soep
  • 3 el olijfolie classico
  • 2 st kleine uien
  • 3 tenen knoflook
  • 600 g doperwten diepvries
  • 900 ml kippenbouillon
  • 150 ml room
  • Pistou
  • 50 g basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 60 g Parmezaanse kaas stukje
  • 5 el olijfolie extra vergine
  • Kaaskrullen met spek
  • 4 plakken bladerdeeg 12x12
  • 100 g belegen kaas stukje
  • 12 plakken gerookt ontbijtspek langwerpige plakjes
  • 15 g krulpeterselie voor 1 el en restant voor garnering
  • Garnering
  • krulpeterselie zie kaaskrullen
  • zout en zwarte peper

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 soepkommen in de warmhoudkast. Zet 12 langwerpige borden klaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kaaskrullen

  • Rasp de kaas. Hak de peterselie fijn (1 el) Laat de 4 plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg 2 x 2 plakken op elkaar. Rol het deeg tot 2 x een lap van ca. 15 x 10 cm. Leg 2 stroken huishoudfolie op het werkblad, leg de deeglappen erop. Verdeel de kaas, spek en peterselie over de 2 lappen en rol dan voorzichtig op. Verpak in huishoudfolie en laat 10 min opstijven in de vriezer. Snijd vervolgens de belegde deegrollen in min 12 plakjes en leg ze plat op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de kaaskrullen in ca.15 min goudbruin in de oven van 200 °C. Bewaar op kamertemperatuur tot serveren.

Pistou

  • Haal de blaadjes van de steeltjes basilicum. Schil en pers de knoflooktenen. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe alle ingrediënten in een kom en meng met de staafmixer tot een dikke pasta.

Soep

  • Schil en snipper de uien en knoflook. Verwarm de olijfolie in een pan op halfhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze al roerend 3-4 min tot ze zacht zijn. Voeg de bevroren doperwten en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 7-10 min zachtjes doorkoken tot de doperwten zacht zijn. Voeg de room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Zonodig opwarmen voor serveren.

Serveren :

  • Schenk de warme soep in de kom, zet de kom op het langwerpige onderbord. Giet vlak voor opdienen 1 el pistou over de soep. Leg een kaaskrul met spek en ter garnering een takje peterselie naast de kom.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Cabriz Branco, Dão- Portugal