Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Vijgen, blauwe kaas en prosciutto

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangTussengerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, januari
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 12 st vijgen
  • 200 g blauwe milde kaas bv. gorgonzola-dolce
  • 24 plakken prosciutto

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Snijd de vijgen op een kwart vanaf de bovenkant horizontaal door en bewaar de kapjes.
  • Druk met de steel van een houten lepel het vruchtvlees in het midden iets opzij, zodat er ruimte ontstaat. Vul deze ruimte met de kaas en zet het kapje terug op de vijgen.
  • Wikkel de gevulde vijgen in 2 plakjes prosciutto en zet ze in een ovenschaal.
  • Plaats de vijgen ca. 15 min in de voorverwarmde oven, tot de prosciutto krokant is en de vijgen zacht zijn.

Serveren:

  • Leg de vijgen op een klein bord.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Monte Velho Branco, Portugal-Alentejo