Entrecôterolletjes met rösti en dragoncrème
Ingrediënten
Entrecôterolletjes
- 600 g entrecôte aan één stuk!
- 100 g rucola
- aceto balsamico
- 12 st prikkertjes
Rösti
- 750 g aardappelen vastkokend
- 2 st uien
- 2 tenen knoflook
- 50 g pecorino raspen
- 12 takjes platte peterselie
- 2 st eieren
- boter
- 12 st ringen van 8 cm
Dragoncrème
- 200 g crème fraîche
- 20 g dragon
- olijfolie
- zout en peper
Instructies
Bereiding:
- Verwarm de oven op 170 °C. Zet de borden in de warmhoudkast.
Rösti
- Schil en rasp de aardappelen fijn en doe ze in een kom. Rasp de pecorino. Snijd de ui, knoflook en peterselie fijn en voeg alles toe aan de aardappelen. Tik er 2 eieren bij en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel in 12 porties. Verhit een koekenpan met een beetje boter. Plaats 1 of 2 ringen in het vet en doe hier een prutje röstivulling in. Bak deze aan beide kanten mooi bruin. Leg deze in een ovenschaal totdat je er 12 hebt.
- Gaar ze daarna ca 15 min in de voorverwarmde oven.
Dragoncrème
- Hak de dragon fijn en meng deze met zout en peper en een scheutje olijfolie door de crème fraîche. Zet koel.
Rucola
- Meng de aceto balsamico door de rucola.
Entrecôte
- Smeer de entrecôte in met olijfolie. Bestrooi royaal met zout en peper. Bak aan beide zijden bruin aan (nog rood vanbinnen!). Laat ca 10 min rusten. Snijd op de snijmachine in 24 plakken. Leg de ruccola in de lengte op de plakken entrecôte en maak er mooie rolletjes van. Steek ze vast met een prikker.
Serveren:
- Leg in het midden van het bord een rondje rösti en daar bovenop 2 entrecôterolletjes. Garneer met de dragoncrème
Notities
WIJNSUGGESTIE
Mas Rabell Garnacha/Carineña tinto, Spanje-Navarra