Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Turrón intxaursalsa semicongelado (turrón de nuez congelado) con jarabe de café

Nog geen beoordeling
Halfbevroren Intxaursalsa turrón (bevroren walnotennougat) met koffiesiroop
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenSpaans
Trefwoord2022, juli
Voorbereidingstijd0 minuten
Bereidingstijd0 minuten
0 minuten
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

 • Gebruik de siliconenvormpjes en 12 langwerpige borden

Ingrediënten

Walnoten nougat

 • 100 g walnoten gepelde
 • 145 g kristalsuiker
 • 125 ml water
 • 3 st eieren
 • 2 el kristalsuiker
 • 4 el walnotenlikeur b.v. Nocello)
 • 1 ½ tl vanille extract
 • 300 ml slagroom

Koffiesiroop

 • 2 tl instant koffiekorrels
 • 115 g kristalsuiker
 • 250 ml water
 • Garnering
 • 125 g moccaboontjes
 • poedersuiker

Instructies

Walnoten nougat

 • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid de walnoten er in een enkele laag over uit.
 • Doe de 145 g suiker met 125 ml water in een steelpan, zet hem op matig vuur en roer met een metalen lepel tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel nu aan de kook en laat het zonder te roeren 10 min koken, tot het donker goudbruin van kleur is. Laat het niet verbranden, dan vuur temperen!!! Giet het mengsel heel voorzichtig op de walnoten en laat 30 min afkoelen.
 • Splits de eieren. Klop de eidooiers, 2 el suiker, walnotenlikeur en 1 tl van het vanille extract met een mixer tot een bleke, romige massa. Het kloppen neemt ca. 10 min in beslag. Klop in een aparte (zeer schone!) kom de eiwitten op met een klein schepje suiker tot het schuim in stevige pieken blijft staan.
 • Breek de walnotennougat in kleine stukjes en maal die fijn in een keukenmachine.
 • Klop de slagroom luchtig op. Roer de gemalen walnoten door het eidooiermengsel. Spatel dit notenmengsel voorzichtig maar grondig door de room en vervolgens ook het geklopte eiwit erdoor. Giet het mengsel in de siliconenvormpjes en zet ze tot gebruik in de vriezer.

Koffiesiroop

 • Maak deze koffiesiroop pas kort voor serveren! Doe de koffiekorrels en de suiker met het water in een steelpan, zet hem op matig vuur en roer tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook en laat koken tot het stroperig is. Ca. 13 min.

Serveren:

 • Zet de siliconenvorm met de walnoten nougat en in heet water en haal nu de bevroren turrón eruit.Leg ze op een bord, bestrooi turrón en bord met poedersuiker. Strooi hier en daar een moccaboontje en giet een beetje warme koffiesiroop over de intxaursalsa turrón. Direct uitserveren.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Candado Pedro Ximenez, Jerez-Spanje