Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

 

Scampi met gazpachosaus van avocado’s

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2018, januari
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • houten prikkers

Ingrediënten

Scampi en marinade

  • 36 st scampi gemiddelde maat
  • 3 st limoen sap en rasp
  • 1 st citroen sap en rasp
  • 2 cm gember
  • 1 ½ st Spaanse rode peper
  • 1 ½ tn knoflook
  • 2 el mais/olijfolie
  • 3 el bruine suiker

Gazpachosaus van avocado’s

  • 4 st avocado’s
  • 2 st sjalot
  • 1 st groene paprika
  • 2 st tomaat ontveld
  • 30 g korianderblad
  • 2 tl korianderpoeder
  • 250 ml volle yoghurt
  • ½ st citroen sap
  • zout en peper

Instructies

Scampi en marinade

  • Verwijder schaal en darmkanaal van de scampi’s, maar laat het staartstuk zitten.
  • Rasp de 3 limoenen en de citroen en pers ze daarna uit (zet wat limoensap apart voor de gazpacho).Schil en rasp de gember, snij de pepertjes zeer fijn (verwijder zaadjes), pers de knoflookteentjes. Meng nu het citroen- en limoensap, 3 el bruine suiker 1 ½ tl citroenrasp, 1 ½ tl limoenrasp, de geraspte gember, de fijngesneden pepertjes, de geperste knoflook en de olie. Marineer de scampi’s in deze marinade zo lang mogelijk. Neem ze kort voor het uitserveren uit de marinade en steek ze op de houten prikkers (3 stuks per prikker). Grill of bak ze in ca 4 min in een beetje olie en serveer zo snel mogelijk.

Gazpachosaus van avocado’s

  • De avocado’s doormidden snijden (de pit bewaren). Vruchtvlees eruit halen en van één avocado het vruchtvlees prakken met een vork en direct mengen met citroensap. Het vruchtvlees van de andere avocado in kleine blokjes (brunoise) snijden en door de puree mengen met de kleingesneden sjalot, brunoise van tomaat en paprika. Het korianderblad fijnsnijden en erbij voegen. Met de yoghurt tot de gewenste dikte verdunnen.
  • Met zout en peper en evt. limoensap op smaak brengen.
  • Met pitten er in koel wegzetten (om verkleuren te voorkomen).
  • Toast wat casinowit (zie Ceasarsoep).

Serveren:

  • Schenk de gazpachosaus (zonder de pitten) in een glaasje of een klein diep bord en leg daarop de scampi’s. Garneer met een getoast stukje brood.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Montes Cherub Rosé, Chili - Colchagua Valley