Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Met condérijst gevulde chocoladepannekoek met chocoladesaus

Nog geen beoordeling
Met condérijst gevulde chocoladepannekoek met chocoladesaus
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2023, november
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Condérijst

 • 750 ml volle melk
 • 125 g dessertrijst
 • 30 g boter
 • paar druppeltjes vanille essence.
 • 60 g suiker
 • 50 ml room
 • 2 st eieren dooiers voor liaison
 • 4 st gelatineblaadjes
 • 50 g gedroogde abrikozen
 • 50 g dadels
 • 50 g gedroogde mango

Chocoladepannenkoek

 • 4 st eieren
 • 250 g bloem
 • 500 ml volle melk
 • 1 pakje vanillesuiker
 • 35 g cacaopoeder
 • 50 ml zonnebloemolie

Chocoladesaus

 • 200 g pure callets
 • 150 ml room
 • snufje witte peper van de molen

Garnering

 • 3 el cacaopoeder
 • 3 el poedersuiker
 • 175 g knapperige chocoladebolletjes Maltesers
 • zout en vershoudfolie

Instructies

Bereiding:

 • Neem 12 grote borden.

Condérijst

 • Week de gelatineblaadjes in koud water. Voeg de melk, rijst en snufje zout bij elkaar en breng dit aan de kook en roer regelmatig om. Als het kookt vuur temperen en op zeer laag vuur 35 min laten garen. Snijd ondertussen de gedroogde vruchten brunoise. Als de rijst gaar is de suiker en enkele druppels vanille essence toevoegen. Even al roerend goed doorkoken tot suiker is opgelost. Haal de pan nu van het vuur.
 • Maak de liaison klaar (eieren spitsen en de dooiers mengen met de room). Voeg dit toe aan de rijst en als laatste de gedroogde vruchten en de uitgeknepen gelatine. Laat de rijst afkoelen.

Chocoladepannenkoek (6 stuks)

 • Klop de eieren los, voeg de vanillesuiker toe, een snuf zout, 1 el zonnebloemolie en het cacaopoeder. Zeef de bloem en voeg dit ook toe. Roer tot homogene massa en voeg nu pas langzaam en al roerend de melk toe. Dit om klonters te voorkomen.
 • Verwarm een flensjespan met wat zonnebloemolie en bak de pannenkoeken.
 • Leg elke pannenkoek als deze afgekoeld is met de minst mooie kant naar boven en op een stukje folie. Schep nu 2 el condérijst op de pannenkoek en rol strak op in de folie zoals een worst en sluit de uiteinden. Leg ze nu in de koeling.

Chocoladesaus

 • Warm de room samen met de melk op tot het kookpunt, niet laten koken. Giet deze op de chocolade callets en roer tot deze volledig gesmolten zijn. Geef een draai van de pepermolen op de chocolade en meng nog even goed door. En houd warm tot serveren.

Serveren:

 • Haal pannenkoeken uit koeling en snijd beide uiteinden mooi recht af terwijl ze nog in folie zitten. Snijd de pannenkoeken in vieren (nu totaal 24 stukken). Dek halve bord af met plank en bestrooi de open helft met cacaopoeder. Schik op bestrooide helft 2 stukjes pannenkoek, 1 plat en 1 in de hoogte. Bestrooi dit alles met een weinig poedersuiker en garneer met wat chocoladebolletjes. Schenk op ieder stukje pannenkoek 1 el warme chocolade saus

Notities

WIJNSUGGESTIE
Kopke, Fine Ruby, Porto Portugal