Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Ceviche van coquilles gemarineerd in Yuzusap met peperige guacamole

Nog geen beoordeling
Deze ceviche van coquilles en avocado is een smaakvolle combinatie. De avocado zorgt voor de vettige en romige tegenhanger van de frisse citrussmaken.
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2021, september
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

 • 24 st coquilles
 • 80 ml Yuzusap flesje 180 ml
 • 1 tl Maldon zoutvlokken
 • 1 tl Espelette peper chilipeper poeder

Guacamole

 • 3 st rijpe avocado’s
 • 3 st kleine rijpe tomaten
 • 6 st lente uitjes
 • ½ st limoen
 • 1 st kleine groene chili peper
 • 1 st kleine rode chili peper
 • snufje zout

Yuzusap vinaigrette

 • 100 ml olijfolie classico
 • 100 ml Yuzusap
 • ½ st pomelo
 • 1 st mandarijn
 • snufje zout

Garnering

 • 12 st kleine dunne tortillas chips
 • 1 bakje basilicum cress
 • 1 klein bosje koriander

Instructies

Yuzusap vinaigrette

 • Ontvlies de ½ pomelo en maak de ontvliesde partjes tot pulp met een vork. Ontvlies ook de mandarijn en snijd de partjes in kleine stukjes. Meng de olijfolie en het Yuzusap met een garde. Roer er tenslotte met een lepel de pomelopulp en mandarijnstukjes doorheen. Op smaak maken met een snufje zout. Zet weg op kamertemperatuur.

Guacamole

 • Snijd de avocado’s in kleine stukjes en maak ze met een vork fijn (niet te glad). Snijd een kruis in de tomaten in houd even in kokend water en ontvel ze. Ontdoe ze van de pitjes en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de lenteuitjes in ragfijne ringetjes. Snijd de groene en rode peper in ragfijne brunoise. Pers de ½ limoen uit. Roer dit alles voorzichtig door elkaar en maak af met een snufje zout. Dek af met huishoudfolie tot gebruik.

Coquilles

 • Snijd de coquilles in dunne plakjes en leg ze op een schaal. Smeer beide zijden in met het Yuzusap, bestrooi ze met wat Maldon zoutvlokken en de Espelette peper. Draai ze na 5 min om en laat nog 5 min marineren.

Serveren:

 • Neem grote witte borden. Leg een bolletje (ijstang) guacamole in het midden en steek hierin 1 tortilla chips. Drapeer voor het bolletje guacamole de 2 dun gesneden coquilles. Schep hier ca 2 el vinaigrette op. Schik er wat basilicumcress en enkele blaadjes koriander over.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Barón de Ley Blanco Viura | Garnacha blanca |Tempranillo blanco, Rioja, Spanje
Fris en aromatisch met aroma's van groene kruiden zoals dille en koriander, limoen, grapefruit en een mooie balans tussen romigheid en zuren. De Viura komt van 65 jaar oude stokken uit een speciaal perceel in de Najerilla Vallei in Rioja Alta, de Garnacha uit Finca Los Almendros vlakbij het Barón de Ley hoofdkwartier in Rioja Oriental en de Tempranillo blanco groeit in Finca Carbonera, met een hoogte van 750-900 meter de hoogstgelegen wijngaard in Rioja.
Lekker bij allerlei gerechten met vis en schaal- en schelpdieren, pasta's en salades, maar ook bij licht pittige gerechten uit de Zuid-Amerikaanse of Aziatische keuken.