Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Kletskop met crème caramel, yoghurtijs en frambozen

Nog geen beoordeling
Kletskop met crème caramel, yoghurtijs en frambozen
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2024, mei
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

 • bakpapier

Ingrediënten

Kletskop

 • 100 g boter
 • 180 g witte basterdsuiker
 • 90 g donkere basterdsuiker
 • 75 ml witte wijn
 • 100 g bloem
 • 35 g vijfkruidenpoeder

Yoghurtijs

 • 250 g acaciahoning
 • 250 ml koud water
 • 2 ½ blaadjes gelatine
 • 200 g Griekse yoghurt

Crème caramel

 • 200 g suiker
 • 125 ml kookroom
 • 125 ml crème fraîche
 • 125 ml slagroom

Garnering

 • 3 el pistache noten
 • 72 st frambozen

Instructies

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 160 °C. Zet 12 ronde bordjes klaar.

Kletskop

 • Roer de boter zacht en schuimig met de witte en donkere basterdsuiker. Voeg al kloppend de witte wijn toe. Verwarm de massa au bain-marie. Zeef de bloem en vijfkruidenpoeder. Voeg bij de massa en spatel erdoor. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Leg telkens 1 el van het beslag, op een hoopje, op de plaat met flink ruimte ertussen. Bak de kletskopjes (tenminste 36!!) 6 min in de 160°C oven. Haal de kletskoppen met een paletmes van de plaat en laat ze afkoelen op een rooster.

Yoghurtijs

 • Week de gelatine in de 250 ml koud water (bewaar het gelatinewater!). Doe de honing in een pan en laat op middelhoog vuur karamelliseren tot het mooi van kleur is. Doe het gelatinewater erbij (voorzichtig kan spatten)en vervolgens de uitgeknepen gelatine. En laat oplossen. Laat afkoelen en vermeng dan met de yoghurt. Draai in de ijsmachine tot ijs.

Crème caramel

 • Verwarm de kookroom. Doe de suiker in een pan met dikke bodem. Voeg een klein beetje water aan de suiker toe. Karamelliseer tot de suiker goudgeel van kleur is. Voeg beetje bij beetje de warme room toe. Laat afkoelen en voeg dan de crème fraîche toe. Klop de 125 ml slagroom stijf en meng deze met het caramel crème fraîche mengsel en schenk in een spuitzak.

Garnering

 • Hak de pistachenoten fijn en rooster ze. Controleer de frambozen op ongerechtigheden.

Serveren:

 • Leg een kletskop op een bord. Leg 3 frambozen op de kletskop en spuit er een toefje crème caramel tussen. Dek af met een kletskop. Herhaal dit nog een keer, eindig met een kletskopje. Leg er een quenelle ijs naast. Garneer met de gehakte noten.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Luigi Einaudi Moscato d’Asti, Piemonte-Italië