Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Mangotaartje met kokosijs

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
Trefwoord2019, augustus
Porties12
AuteurMenucommisie CCR

Ingrediënten

Mangotaartje

  • 600 g digestive biscuits volkoren
  • 80 g amandelmeel
  • 45 g suiker
  • 250 g boter

Mangopuree

  • 5 st mango’s
  • 5 st eieren
  • 1 blikje gecondenseerde melk ca 400 g per blikje
  • 320 ml slagroom
  • 1 st citroen

Kokosijs

  • 600 ml kokosmelk
  • 30 g kokosrasp
  • 45 g honing
  • 2 tl vanille extract
  • 12 rammequins van 8 cm
  • bakpapier

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voorop 160 °C.

Mangotaartje

  • Bedek de rammequins met 2 à 3 repen bakpapier (kruislings erin leggen).
  • De koekjes verkruimelen. Smelt de boter. Het amandelmeel, suiker en de gesmolten boter toevoegen. Het mengsel op de bodem van de rammequins drukken en een rand omhoog maken. Dan 20 min in de koelkast plaatsen.

Mangopuree

  • Roer de eieren los en sla iets op. Was de citroen en rasp zestes van de citroen en pers uit.
  • Mango’s schillen, pit verwijderen en pureren in de blender. De mangopuree met de eieren, de gecondenseerde melk, slagroom, citroensap en zest glad kloppen. Over de vormpjes verdelen en 25 min bakken in het midden van de voorverwarmde oven. De vulling blijft een beetje wobbelig. Laten afkoelen.

Kokosijs

  • Alle ingrediënten met een garde doorroeren en even laten staan zodat de kokosrasp wat kan wellen. Het mengsel in de ijsmachine tot ijs laten draaien. Zet nog even kort in de vriezer.

Serveren:

  • Het taartje uit de rammequin lossen. En op een bordje plaatsen. Klein bolletje kokosijs erop leggen.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Moscatel deSetubal, Azeitâo-Portugal